0%

הסוף לבדיקות המהירות? שתי קופות חולים הפסיקו לחלוטין את השימוש, מחוסר אמינות

בתי חולים רבים ושני קופות חולים הודיעו למשרד הבריאות כי הפסיקו לערוך בדיקות קורונה במערכת 'סופיה' מערך הבדיקות המהיר, לטענת הקופות הכלי יעיל בכ-60% בלבד.

חזקי ליפשיץ
2 תגובות
הסוף לבדיקות המהירות? שתי קופות חולים הפסיקו לחלוטין את השימוש, מחוסר אמינות
ראש ההמשלה עורך בדיקת קורונה מהירה | צילום: קובי גדעון / לע"מ

דוח אמ"ן שהתפרסם הבוקר הצביע על עלייה במספר החולים שמצבם קשה בשבוע האחרון. בדוח נכתב כי המשך ההקלות ללא הקפדה יתרה יגביר את רמת התחלואה.

לאחר דיווחים רבים על חוסר אמינות, בקופות חולים ובבתי חולים הפסיקו להשתמש בבדיקות המהירות של חברת סופיה עקב אי אמינות הבדיקות ודרישת משרד הבריאות לחזור על כל בדיקה פעם נוספת בבדיקת המעבדה המכונה pcr.

בקופות החולים ובבתי החולים אומרים כי אין טעם בבדיקות האלה אם צריך לחזור על התוצאות. שתי קופות הפסיקו את השימוש לחלוטין ושתיים אחרות צמצמו מאוד את השימוש בה. בתי חולים רבים הפסיקו לגמרי את השימוש.

למרות האמור לעיל, במשרד הבריאות אומרים שאפשר לעשות בדיקות מהירות לקורונה באיים הירוקים ובאזורים הדומים להם, אף שאמינותן עומדת על כ-60% בקרב חולים ללא תסמינים.

בכיר במשרד אמר לכאן חדשות כי רגישותן של הבדיקות המהירות גבוהה יותר בקרב אנשים מדבקים מאוד, וניתן להשתמש בהן מכיוון שיש יתרון למהירות על פני הדיוק. הדברים נאמרו בתגובה להאשמות של הסתדרות עובדי המעבדות ולפיהן הבדיקות אינן אמינות ולא מדויקות וכי בעיר אילת עלולים להסתובב חולי קורונה שאינם יודעים זאת.

מהחברה המייצרת את הבדיקות המהירות נמסר כי מדובר בחדשות כזב וכי הן אושרו על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני ומשרד הבריאות. ממשרד הבריאות נמסר כי העובדה שטכנולוגיה פחות מדויקת אינה אומרת שאין מקום להשתמש בה

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture