0%

מְנַע מַגֵּפָה מִנַּחֲלָתֶךָ: אחד מכל חמישה נפטרים מת מנגיף הקורונה

בתקופת הקורונה אחוזי התמותה בישראל עלו ב10% כל עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מנכ"ל משרד הבריאות מזהיר כי על רקע העלייה בתחלואה לא יהיה מנוס מלהוסיף הגבלות.

חזקי ליפשיץ
5 תגובות

אחד מחמישה ישראלים שנפטרו בחודש אוקטובר מת מנגיף קורונה – כך עולה מנתונים שפרסמה היום (חמישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בששת החודשים ממרץ עד אוקטובר הייתה התמותה בישראל גדולה ביותר מ-10% מזו שהיתה צפויה בשנה הנוכחית. בחודשים מרץ-אוקטובר השנה נפטרו 2,586 תושבים יותר מבחודשים אלו בשנת 2019 – 9% יותר נפטרים ב-2020.

משרד הבריאות עדכן הבוקר על שיא במספר הנדבקים היומי בקורונה: 1,568 אובחנו אתמול, מתוך 70,712 תוצאות בדיקות שהתקבלו – שיעור הבדיקות החיוביות עומד על 2.3%. מצבם של 292 חולים מוגדר קשה, מתוכם 85 מונשמים. 2,890 בני אדם נפטרו במצטבר מפרוץ המגפה בישראל. 

בתוך כך, מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי, אמר הערב "ישנה עלייה ממשית בתחלואה, אנחנו עומדים על  2.6 אחוז חולים מהנבדקים ו- R=1.2.  בתחילת החודש עמד מספר המאומתים על 600-500 והיום אנחנו על 1,523 ליום".

"העלייה בתחלואה היא במגזר הכללי. יש לנו יותר ערים אדומות (26) וערים כתומות (28). על פי תוכנית הרמזור הלימודים בערים אלה יהיו רק עד כתה ד'. יש משמעות רבה לדבר הזה".

"יש לנו דרכים להתמודד עם העלייה בתחלואה: סגירת ערים אדומות, כפיית בידוד על החוזרים ממדינות אדומות". "הפנמנו את הלקחים מפיילוט הקניונים והגבלנו יותר את מספר הלקוחות" והוסיף, "מחר נגמר הפיילוט ונמליץ לקבינט מה לעשות לגבי הקניונים".

יחד עם זאת אמר פרופ' לוי כי, "קיצרנו את ימי הבידוד ל-12 יום ואנחנו שוקלים לקצר ל-10 ימים. יש מדינות שקיצרו עוד, ל-7 ימים. אנחנו לא שם".

"אנחנו נוטים לפתוח את מערכת החינוך כולה, כפי שהקבינט החליט", והסביר, "מתוך בדיקות שערכנו ב-10 אחוזים מהמורים, מערכת החינוך דומה לאחוז התחלואה בציבור הכללי".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.