0%

הסגר הלילי ירד מהפרק: ישיבת הממשלה שאמורה לאשר את ההגבלות בוטלה

ישיבת הממשלה שהייתה אמורה להתכנס הערב כדי לאשר את הסגר הלילי בוטלה בעקבות קשיים משפטיים שהיו כרוכים במהלך. כעת בוחן משרד הבריאות הטלות הגבלות תנועה בחג חנוכה

חזקי ליפשיץ
13 תגובות
שוב הממשלה מתקשה להחליט | צילום: פלאש 90

הממשלה הודיעה היום (שלישי) כי בעקבות קשיים משפטיים נבדקות חלופות לסגר הלילי עליו החליט קבינט הקורונה אתמול. זאת לאור עמדת היועץ המשפטי לפיה כדי להטיל מגבלות משמעותיות על חופש התנועה צריך עמדה של משרד הבריאות שיש בכך תועלת ברורה. משרד הבריאות ממשיך לעבוד על ניסוח הצעת ההחלטה ולכן ישיבת הממשלה שתוכננה להערב תדחה והיא צפויה להתקיים מחר.

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, הודיע היום לשרי הקבינט כי לא יהיה ניתן להטיל סגר לילי מבחינה משפטית, כאשר עמדת משרד הבריאות היא שהמהלך אינו יעיל. הנושא צפוי לעלות בישיבת הממשלה, כשכרגע לא ברור אם אכן המהלך יצא אל הפועל.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, הביע היום חשש כי יהיו מי שיישתמשו באמתלת החיסון ויתחילו להתפרע, כלשונו. בריאיון לאסתי פרז בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב אמר פרופ' לוי: "נהיה מוגנים על ידי החיסון בעוד זמן רב. לכן חשוב להמשיך לנקוט בכל צעדי ההגנה ומניעת התחלואה. אנחנו בפתחו של מבצע מבצע חיסונים שצפוי להתחיל כבר בינואר. זה מבצע לוגיסטי מורכב מאוד. בשלבים הראשונים לא נחסן ילדים כי הניסויים של החברות על ילדים טרם הושלמו. באשר לסגר הלילי אמר לוי כי "יש התלבטות לגבי היכולת של עוצר לילה לצמצם תחלואה. זה ניסיון לצמצם באופן שלא יפגע מאוד בכלכלה וימנע אולי סגר שלישי".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.