0%

טראמפ: ישראל ומרוקו יכוננו יחסים דיפלומטיים מלאים

נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ הודיע היום כי ישראל ומרוקו הסכימו לכונן ביניהן יחסים דיפלומטיים. "פריצת דרך היסטורית נוספת היום - שני חברינו הגדולים ישראל וממלכת מרוקו הסכימו ליחסים דיפלומטיים מלאים - זו פריצת דרך אדירה לשלום במזרח התיכון", כתב. לדבריו, ארצות הברית תכיר בתמורה בריבונות מרוקו על אזור מערב סהרה.

חזקי ליפשיץ
5 תגובות
טראמפ: ישראל ומרוקו יכוננו יחסים דיפלומטיים מלאים
מלך מרוקו, הנשיא טראמפ וראש הממשלה נתניהו | פלאש90 / ויקיפדיה

מרוקו הצטרפה לאיחוד האמירויות, בחריין וסודן וכוננה יחסים דיפלומטיים מלאים עם ישראל. כך גילה היום (חמישי) נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שיעזוב בחודש הבא את הבית הלבן.

"עוד פריצת דרך היסטורית", הודיע טראמפ. "שתי חברותינו הקרובות, ישראל ומרוקו, הסכימו על יחסים דיפלומטיים מלאים. פריצת דרך ענקית לשלום במזרח התיכון". לצד זאת, הודיע טראמפ כי כחלק מהעסקה הוא מכיר בסהרה המערבית כחלק ממרוקו.

יחסים דיפלומטיים מלאים בין ישראל למרוקו כוננו כבר בשנת 1995, אך בשנת 2000 ניתקה מרוקו את היחסים עם ישראל בעקבות אירועי האינתיפאדה השנייה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture