0%

ההבדלים בין ישראל לבהוטן: קדושת השבת מול האסטרולוגים

בצד הישראלי חששו מחילול שבת, ועל כן התעורר צורך לקיים את הטקס בחלון הזמן שבין צאת השבת לבין התחלפות התאריך. שגרירות ישראל בהודו פנתה לבית חב"ד כדי לבדוק בדיוק מתי יוצאת השבת בדלהי, אבל אז נוצרה בעיה אחרת..

מערכת המחדש
8 תגובות

במגעים טרם החתימה הודיעו הבהוטנים כי בעצת האסטרולוגים הרשמיים במדינה, ניתן לקיים את הטקס ב־12 או ב־18 בדצמבר, הנחשבים שניהם תאריכים עם מזל טוב. בצד הישראלי, לעומת זאת, לא רצו לקיים את הטקס ביום שבת ולכן ביקשו לדחות את מועד החתימה ל־13 בדצמבר. הבהוטנים הנסערים הודיעו: בשום אופן לא, האסטרולוגים אומרים שזה יום רע.

בצד הישראלי חששו מחילול שבת, ועל כן התעורר צורך לקיים את הטקס בחלון הזמן שבין צאת השבת לבין התחלפות התאריך. שגרירות ישראל בהודו פנתה לבית חב"ד כדי לבדוק בדיוק מתי יוצאת השבת בדלהי. משקיבלו את השעה – נקבע הטקס במעונו של שגריר ישראל, ד"ר רון מלכא. כך כולם יצאו מרוצים ורגועים – האסטרולוגים בבהוטן והרבנות בישראל.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.