משרד הבריאות עדכן הערב (מוצאי שבת) כי אתמול אובחנו 7,808 נדבקים חדשים בקורונה, לאחר שבוצעו כ-122 אלף בדיקות, מתוכן 6.5% היו חיוביות. בכך עלה מספר החולים הפעילים ל-68,766, מתוכם 964 במצב קשה, בהם 236 מונשמים ו-270 במצב בינוני. מספר מקרי המוות מסיבוכי המחלה עומד על 3,633.
משרד הבריאות הודיע כאמור כי לפחות ארבעה מקרים של מוטציית הקורונה הדרום אפריקנית נמצאו בישראל. על פי ההודעה, הארבעה זוהו מתוך 15 דגימות שהגיעו לריצוף מהיר במעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות.
הארבעה מייצגים שתי שרשראות הדבקה: אחד המקרים הוא באדם ששב מדרום אפריקה בימים האחרונים, ועוד שלושה מקרים של בני משפחה שנדבקו מאדם ששב משם. במשרד הבריאות מדגישים כי "הווריאנטים השונים גורמים להדבקה יותר מהירה אך ככל הנראה, לא גורמים לתחלואה יותר קשה".
עד כה נמצאו כמה עשרות מקרים של המוטציה הבריטית בישראל, אבל החשש במשרד הבריאות הוא כי יש הרבה יותר מקרים שעדיין לא נמצאו, וכי למוטציה תפקיד משמעותי בעליה החדה בתחלואה במהלך הימים האחרונים, שבגללה נכנסה ישראל לסגר הדוק יותר. עוד מעריכים, כי ייתכן ששיעור נשאי הווריאנט בגרסה הבריטית באוכלוסיה החרדית אפילו גבוה יותר