0%

רה"מ נתניהו באשדוד: נמשיך את מבצע החיסונים, נגיע לפסח ללא הגבלות

רה"מ הכריז כי המשק הישראלי יחזור לפעילות מלאה תוך חודשיים: "נשחרר את הכלכלה באופן מדורג עוד הרבה לפני כן, אך נצטרך להקפיד על הכללים" עם זאת, במכון ויצמן מעריכים כי המוטציה הבריטית תגרום למרבית התחלואה הקשה והתמותה בחודש הבא

חזקי ליפשיץ
תגובה אחת
ראש הממשלה נתניהו בהגעתו לקבלת המנה השניה של החיסון | צילום:Miriam Alster/Flash90

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום (שלישי) במרכז החיסונים באשדוד יחד עם שר הבריאות יולי אדלשטיין שם קיבלה עובדת הוראה בעיר את החיסון ה-2 מיליון והודיע כי ישראל תשחרר את הכלכלה בחודש במרץ ובהדרגה "עוד הרבה לפני כן".

נתניהו בירך באירוע על התקדמות מבצע החיסונים: "אנחנו מתחילים לחסן היום גם בני 50 ומעלה, ירדנו שכבה", אמר נתניהו. "גם המורים יתחילו להיות מחוסנים בקרוב מאוד. זה חשוב אם אנחנו רוצים שהם יהיו פנויים לחנך את ילדינו. צריך להתחסן וצריך להקפיד על הכללים כי יש ספק שמי שמתחסן לא נושא את המחלה. הנגיף יכול לתקוף אותך, אתה תהיה מחוסן – אך אתה יכול להעביר את הנגיף לאדם אחר".

"צריך להבין שגם כשאנחנו מחסנים את אזרחי ישראל, וגם במהלך חודש מרץ כשנשחרר את הכלכלה לגמרי ובאופן מדורג עוד הרבה לפני כן, נצטרך להקפיד על הכללים", הדגיש נתניהו. "שמעתי שבאירופה מדברים על סגר עד אפריל – לא כך אצלנו, אבל רק אם נתחסן ונשמור".

נתניהו הבטיח כי בישראל "אין מחסור בחיסונים" ואמר כי מדובר ב"בשורה ענקית". עם זאת, הוא הדגיש כי עדיין לא ברור אם מי שחוסן יכול להדביק אחרים בנגיף, ולכן הזכיר שגם המחוסנים נדרשים לשמור על הכללים ולעטות מסכה. "להתחסן ולשמור", ביקש. "אני מפנה את הבקשה הזאת לכל אחד מאזרחי ישראל. הנגיף לא מבדיל בינינו ולא נבדיל אנחנו בינינו. כל ישראל ערבים זה לזה, אבל עדיין לא מתערבבים זה עם זה, בטח שלא בלי מסכה".

נתניהו שלח גם תנחומים למשפחתו של המיליארדר שלדון אדלסון שהלך לעולמו. ראש המשלה, שהיה ידוע ביחסיו הקרובים לאיל ההימורים שנפטר בגיל 87, כינה אותו "פטריוט יהודי ענק". הוא הזכיר את התרומות שלו לפרויקטים שונים בארץ, כמו "תגלית", והוסיף: "הוא תרם לחיזוק מעמדה של ישראל, של חיזוק הקשר עם התפוצות". בהמשך התייחס ראש הממשלה למבצע החיסונים ולתחלואת הקורונה שממשיכה להתפשט למרות הסגר השלישי, ואמר כי ישראל נמצאת כעת ב"מרוץ אדיר בין התפשטות המחלה והפצת החיסונים".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture