התרגשות רבה בקרב מאות תלמידי ובוגרי ישיבת 'היכל יוסף' המעטירה, בראשות הגאון ר' ברוך לזרוס שליט"א לרגל הכנסת ס"ת חדש להיכל הישיבה, והגדלת ביהמ"ד הנוכחי לנוכח הגידול המבורך במספר תלמידי הישיבה.
בישיבה השוכנת לעת עתה במבנה ארעי, הוחלט בזמן האחרון עקב הגידול המבורך במספר תלמידי הישיבה, להתחיל בעבודות להרחבת בית המדרש הקיים, לרווחתם של מאות הבחורים השוקדים על לימודם בהיכל הישיבה.
בימים אלו גם נתרם לישיבה ספר תורה מהודר על ידי הרב הגאון ר' אברהם דוד וינברגר שליט"א, והוחלט לחגוג את הכנסת ספר התורה החדש יחד עם הרחבת ההיכל, עם מאות בוגרי ותלמידי הישיבה כיאה וכיאות לכבודה של תורה.
בשבוע שעבר עלו רבני הישיבה יחד עם ראש העיר הרב יעקב גוטרמן שעומד לימין הישיבה מיום היוסדה, למעונם של גדולי ישראל מרן שר התורה שליט"א ומרן ראש הישיבה שליט"א כדי לסיים את כתיבת ספר התורה.
במעונו של מרן שר התורה שליט"א שכתב אות בספר התורה, ברכם מרן שליט"א שיצליחו במהרה לקבל משכן קבע לישיבה שהמקום צר מלהכיל עקב ריבוי תלמידים בסיעתא דשמיא, ולבקשת רה"י שליט"א נתן מרן שר התורה שליט"א ברכה מיוחדת לראש העיר הרב יעקב גוטרמן שעומד ומסיע רבות לישיבה בכל הענינים.
לאחר מכן עלו למעונו של מרן ראש הישיבה שליט"א שקיבלם במאור פנים ולאחר כתיבת אות בספר התורה נתן דברי הדרכה לתלמידי הישיבה לרגל המעמד ובסיום דבריו בירך את הישיבה רבניה ותלמידיה שיזכו ללון בעומקה של תורה מתוך הרחבת הדעת בבנין חדש במהרה ולבקשת רה"י שליט"א נתברך ראש העיר על ההשתדלות העצומה למען הישיבה ותלמידיה.
מעמד הכנסת ספר התורה וחנוכת הרחבת ההיכל, שהיה אמור להיות בשבוע שעבר, נדחה לעת עתה, עקב המצב, ובעזרת ה' מיד כשיתאפשר יתקיים המעמד כיאה וכנאה לכבודה של תורה ולמקום האכסניה המפואר, בהשתתפות מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א יחד עם רבני הישיבה תלמידיה ובוגריה לפאר ולרומם בית אלוקינו.