למרות ההתנגדות הנרחבת בציבור הישראלי, ישנו רוב בממשלה להארכת הסגר בשבוע אחד נוסף לפחות, וזאת על רקע העובדה שמספר המאומתים מוסיף להיות גבוה בימים האחרונים, גם בפתח השבוע השני של הסגר – כך פורסם הערב ב"חדשות 13".
שר הבריאות יולי אדלשטיין תומך בהארכת הסגר ואף צפוי לקדם את היוזמה בממשלה, גם רה"מ בנימין נתניהו נוטה לתמוך בהצעה, זאת על רקע מספר המאומתים. מנגד, שר הביטחון בני גנץ נוטה לתמוך אף הוא, אך בתנאי שיופעל קמפיין לאכיפה שוויונית וכן יישום התקנות גם במוסדות החינוך החרדים. שר הפנים אריה עדיין עדיין לא קיבל החלטה, אך בפעם הקודמת הוא נמנע מלהצביע בסוגיה על מנת לא לתמוך באופן אקטיבי בסגירת מוסדות תורה, ושר האוצר ישראל כץ מסר כי טרם החליט, אך כזכור בישיבות הקודמות הוא התנגד להטלת הגבלות נוספות על המשק.
השיקולים המכריע בהארכת הסגר נותרו התפשטות המוטציות שמגדילות את אפשרויות ההדבקה והעומס בבתי החולים. מנגד, מתנגדי הסגר מקווים כי ההחלטה תידחה כמה שניתן לקראת סוף השבוע, כי אם מספר החולים ירד ומקדם ההדבקה יהיה נמוך, המשמעות היא שכל עיכוב בהחלטה יגדיל את הסיכויים לכך שהסגר, לפחות בחלקו, ייגמר.
בד בבד, בית החולים שיבא הודיע לעובדיו כי כל מי שיחוסן בשתי מנות ויקבל תעודת מתחסן, יוכל להיכנס לחדר האוכל המכיל עד 2,000 אנשים. תוקף ההוראה הזו ייכנס מאמצע חודש פברואר. עם זאת, הוראות ההתקהלות החדשות הללו יהיו תקפות רק בתוך שיבא ולא באופן כללי.