0%

דייויד טויב & דודי קנופלר "פיה פתחה"

לצד הזמירות לפני הקידוש בליל שבת, "פיה פתחה" הוא שיר אולטימטיבי בחתונות. יש למילים המעצימות לחנים וגרסאות רבות, אך הפעם מדובר בחתונה אחרת, וביצוע שונה ומיוחד מכל מה שהכרנו עד כה.

ישראל רוזן
9 תגובות
דייויד טויב & דודי קנופלר "פיה פתחה"

החתונה המיוחלת היא שינוי הסטטוס שכולנו מחכים לו בכל העולם. דיוויד טויב, זמר ויוצר מוזיקה חסידית במובנה הקלאסי של ההגדרה, שר לנו "פיה פתחה" אחר, כזה שהמתין 7 שנים לביצוע הראוי. זה היה אחד השירים החשובים שלו, איתו הוא חיכה לרגע הנכון. כידוע, השירים הכי טובים מעלים אבק במגירה אנחנו מפחדים לבזבז אותם סתם, כדי שחלילה לא יקבלו ביצוע שפחות מ'מושלם'.

אבל כשמגיע הזמן של השיר – זה קורה ולעתים מהר: "טסתי לניו יורק לשנות אווירה ולהצמיח בי כוחות מחודשים, ואכן, בספונטניות חברי דודי קנופלר ואני הפקנו קליפ לשיר שבהחלט הלם את השיר. שרנו יחד ודודי עם קולו הערב ויכולותיו הפנומנליות הוסיף גיוון ועושר לשיר" הוא מספר.

בקליפ, שנוגע ומצולם היטב, שרים הצמד מהלב את הפסוק ממשלי (ל"א, י') שאמנם נכתב על התורה, אבל משתמע גם ל"כלה", הם מגלים כי הכוונה היא לשתי הפנים. בסינגל זה הם מייחלים לעורר את העם לתורה ומצוות, מבקשים ממנו שיתפלל ויתקרב לקב"ה כדי שנגיע לחופה המיוחלת, או אז נחיה סופסוף חיים אחרים ובהירים יותר.

video
play-rounded-fill

לחן, עיבוד הפקה מוסיקלית: דייויד טויב| קליפ: D&D Productions | עריכת וידאו: שרולי ברונכר

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture