0%

ככל הנראה: הסגר ההדוק יסתיים ביום שישי בבוקר – ולא יוארך עוד

הממשלה צפויה להתכנס מחרתיים כדי להכריע בשורת סוגיות מהותיות הנוגעות ליציאה מהסגר השלישי. נכון לעכשיו, הסגר אמור להסתיים ביום שישי ב-7 בבוקר - ולמרות שראש הממשלה נתניהו תומך בהארכתו עד יום ראשון, ההערכה היא שיהיה קשה להאריכו עוד. מערכת החינוך ככל הנראה תיפתח חלקית - כשהשאלה היא האם לפתוח רק את גני הילדים - והאם ייפתחו רק חנויות הרחוב או גם הקניונים?

יוסי ויזל
20 תגובות
סגר | צילום: Basel Awidat/Flash90

ראש הממשלה נתניהו מעוניין להאריך את הסגר עד יום ראשון בערב, זאת מכיוון שלטענתו, לפי תרשימים המצויים בידיו, ב-3 ימים נוספים של סגר, עוד מאות אלפי ישראלים יהיו מחוסנים – וזהו נתון משמעותי שיכול להשפיע על רמת התחלואה בימים שלאחר הסגר. עם זאת, ההערכה במערכת הפוליטית שיהיה קושי משמעותי להאריכו עד תחילת השבוע הבא.

שאלה נוספת שעל הפרק לקראת כינוס הממשלה ביום רביעי הקרוב, אז ידונו באופן היציאה מהסגר, היא באיזה אופן יש לפתוח את המשק. הערב כבר החלו דיונים של ראש הממשלה נתניהו עם ראשי מערכת הבריאות בסוגיה הזו, כשהשאלה היא איך פותחים את המשק כשמספר החולים הקשים עדיין גבוה – ולא יורד בקצב המהיר שציפו לו.

לפי ההערכות, לא ניתן יהיה למנוע פתיחה חלקית לפחות של מערכת החינוך בשבוע הבא – אחרי חודש של השבתה. ככל הנראה שגני הילדים ייפתחו בכל הערים בארץ, והוויכוח העיקרי יהיה סביב פתיחת הלימודים בכיתות הנמוכות ובכיתות י"א-י"ב. במערכת הבריאות יציעו לפתוח את הלימודים בכיתות הללו רק בערים ירוקות וצהובות.

סוגיה משמעותית נוספת שעל השרים יהיה לדון בה היא פתיחת המסחר. במשרד הבריאות היו רוצים שרק חנויות הרחוב ייפתחו, אך המשמעות של פתיחה כזו היא גם פתיחה של מרכזי הקניות הפתוחים הגדולים – ואז בעלי הקניונים ימחו. מה גם שייתכן שעדיף לפתוח גם את הקניונים כדי לא ליצור עומסים חריגים והתקהלויות בחנויות הפתוחות.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.