0%

הדיון הסתיים ללא הכרעה: תלמידי הכיתות הגבוהות לא יחזרו לבית הספר

הלימודים בכיתות ז'-י' לא יתחדשו בשלב זה, כך הוחלט לאחר דיון בנושא בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו. בדיון השתתפו גם שר הביטחון בני גנץ, שר הבריאות יולי אדלשטיין, שר החינוך יואב גלנט, ראש המל"ל מאיר בן שבת, מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי וממונה הקורונה פרופ' נחמן אש. מלשכת רה"מ נמסר כי "הוחלט בשלב זה לאמץ גישה זהירה ולהצמד לתכנית היציאה של משרד הבריאות, ולא לחדש את הלימודים בכיתות ז'-י'.

חזקי ליפשיץ
9 תגובות
הדיון הסתיים ללא הכרעה: תלמידי הכיתות הגבוהות לא יחזרו לבית הספר
חוסר החלטיות | צילום: David Cohen/Flash90

שרי הממשלה דנו הערב (ה') בפתיחת כלל מערכת החינוך בערים ירוקות וצהובות, כלומר בהשבתם של תלמידי כיתות ז'-י' לבתי הספר, על רקע מחאת ההורים הנרחבת שכללה את השבתת הלימודים בזום היום ביוזמת הנהגת ההורים הארצית. הדיון הסתיים ללא הכרעה, שייתכן ותתקבל בהמשך בקבינט הקורונה. בדיון שנערך בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתפו שרי הביטחון, הבריאות, החינוך והמל"ל.

במשרד הבריאות התנגדו לשינוי ההחלטה שלפיה גם כיתות ז'-י' ישובו ללימודים ביישובים ירוקים וצהובים. שר החינוך יואב גלנט תמך בכך, ושר הביטחון בני גנץ הציע לשקול לימודים במתווה של חצאי כיתות או קפסולות. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר שהוא לא מעוניין להחליט בנושא בשלב זה, ושלח את נציגי משרד הבריאות לעבודת מטה נוספת בעניין. הוא ביקש למשל לבדוק מדוע בבריטניה הוחלט על סגירת כלל מערכת החינוך עד אפריל.

משלכת ראש הממשלה נמסר בתום הדיון כי "לאור הפתיחה הרחבה יחסית של המשק שעלולה להביא לעלייה בתחלואה, ולנוכח החששות באשר להשפעת המוטציה הבריטית והדבקה מוגברת של ילדים ונוער שאינם מחוסנים, הוחלט בשלב הזה לאמץ גישה זהירה ולהיצמד לתוכנית היציאה של משרד הבריאות".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture