0%

בניגוד לחגים הקודמים: הפעם במשרד הבריאות חוששים ממסיבות פורים של חילונים

בתום דיון מיוחד שנערך, הוחלט לקדם עוצר לילי בחג הפורים כדי שהתחלואה הקשה שהגיעה בשנה שעברה לאחר פורים לא תחזור על עצמה, כתב חדשות 12 דיבר עם האנשים שמארגנים מסיבות ענק בניגוד לחוק

יוסי ויזל
5 תגובות
נפצים | צילום: David Coehn/Flash90

בדיון מיוחד שנערך היום בהשתתפות בכירי המשרד וביניהם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, הוחלט במשרד לקדם עוצר לילי בחג – לאחר שנשמעו לא מעט דיווחים על תכנון לקיים מסיבות מחתרתיות ולהפר את ההנחיות. זה מגיע לאחר שבשנה שעברה היה גל של תחלואה קשה בעקבות ההפרות ההומניות בחג.

מתברר כי אם עד כה בחגים היה חשש מהתקהלות חרדית, הפעם החשש ממסיבות של חילונים, מארגני מסיבות הענק סיפרו לחדשות 12 על ההכנות לחגיגות בניגוד לחוק ועל התכנון להימלט מהמשטרה במידת הצורך. "אני מאמין שיהיו 100-150 אנשים. אירועי תרבות מותרים במסגרת ההגדרות ויש לנו תוכנית מילוט אם באה המשטרה", אמר מפיק שמתכנן מסיבה בסוף השבוע הקרוב – אך הוא לא היחיד. ברשתות החברתיות מועברות עשרות הזמנות לאירועי פורים מתחת לרדאר. חלקן מתחפשות לאירוע אחר, כיאה לחג. 
"מיקום ישלח רק ביום ההפגנה עצמה", אמר מפיק אחר של מסיבת טבע. "חשוב מאוד לדייק שזאת הפגנה ולא מסיבה, כי הפגנה מותר לעשות. זה מיקום סודי, שיישלח רק ביום של המסיבה כדי לשמור עלינו".

פרופ' נחמן אש, הביע היום את החשש שלו והממשלה מההפרות האפשריות בחג: "אפשר לקיים תפילות תחת התו הירוק, אפשר לקיים את חגיגת החג במסגרת המשפחה – אבל הסעודות הגדולות, המסיבות והטישים אסורים לגמרי ויש בהם סכנה לבריאות של כולנו. אני קורא לכל החוגגים להימנע מהמסיבות. התוצאה ידועה מראש, יותר מאומתים וחולים קשה וסגירת המשק והחינוך".

"אם יהיה גל של תחלואה בעקבות החג, אנחנו נצטרך לסגור שוב את המשק והחינוך, עד כדי סגר", הזהיר פרופ' אש. "זה למרות ההתקדמות היפה של מבצע החיסונים לא יעזרו לבד, אי אפשר לסמוך רק עליהם. אנחנו נצטרך התנהגות אחראית של כולנו".

גם גנץ התייחס הערב לנושא ואמר בתום ביקור בנתב"ג: "חייבים להקפיד למנוע התקהלויות בפורים, נצטרך לעשות עוד הידוקים בשביל להבטיח את הבריאות של כולנו".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.