יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ יצחק פינדרוס התראיין הבוקר (ראשון) לרדיו קול ברמה וציין כי "זה לא מצב נורמלי להסתמך על מפלגה שתומכת טרור".
פינדרוס התייחס לאיבוד הקולות במערכה האחרונה, והסביר: "20 אלף קולות ממצביעי יהדות התורה חזרו אל בן גביר, יש עוד סדר גודל של כמה אלפי קולות בודדים שנשארו בבית ולא הצביעו. לא הייתה נהירה למפלגות אחרות. ליהדות התורה יש גרעין קשה של 250 אלף קולות, שהצביעו גם הפעם".
בתוך כך, יו"ר יהדות התורה משה גפני תקף את יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' בעיתון יתד נאמן: "בדיוק כמו בתקופת הסיקריקים, גם היום יש כאלו שיגרמו לכך שתהיה ממשלה שחלקה הגדול אנטי-דתיים או שתהיינה בחירות חמישיות, במקום לשמר את עולם התורה. הם מנסים בכל מיני תירוצים לפגוע בעולם התורה ולהישאר עם סמלים שונים שאין להם ערך מעשי".
הבוקר, אמר סגן השר מקלב ברשת ב': "היו לנו הרבה שיתופי פעולה עם הסיעות הערביות, הרבה חוקים לא עברו בגלל שבסיעות הערביות סייעו לנו, אנחנו מכירים את עמדתם בנושאים רבים ויש לנו שיתופי פעולה".
גורמים במערכת הפוליטית אמרו בסוף השבוע ל'ישראל היום' כי הודעת הציונות הדתית, שלפיה המפלגה לא תסכים לשבת בשום אופן בממשלה שתישען על רע"מ, סיכלה למעשה את האפשרות המעשית הכמעט יחידה לממשלה בראשותו של בנימין נתניהו: "אין לו דרך להקים ממשלה, אלא בראשות בנט. זו האמת כרגע".