0%

ראש הממשלה נפגש עם שר ההגנה האמריקני: "לא ארשה לאיראן לאיים על ישראל"

שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין נפגש עם ראש הממשלה נתניהו, בהצהרה המשותפת שלהם קישר נתניהו בין השואה לאיום מאיראן: "לעולם לא ניתן לזה לקרות שוב". אוסטין לא הזכיר את איראן בדבריו, אך התחייב לביטחונה של ישראל.

חזקי ליפשיץ
2 תגובות
ראש הממשלה נפגש עם שר ההגנה האמריקני: "לא ארשה לאיראן לאיים על ישראל"
ראש הממשלה נתניהו ושר ההגנה האמריקני לויד אוסטין | לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין נפגשו היום (שני) בלשכתו של נתניהו בירושלים, במסגרת ביקורו של אוסטין בישראל. בהצהרה משותפת שנשאו השניים הפגישה, אמר נתניהו כי הן הוא והן אוסטין מבינים "את ההשלכות של מלחמה ושל נשק גרעיני אצל איראן". לדבריו, "אני לעולם לא אתן לאיראן להגיע לנשק גרעיני.

בהצהרה המשותפת לשניים אמר נתניהו כי "שיתוף הפעולה שלנו חשוב בהתמודדות מול האיומים על ישראל וארה"ב. איומים שאתה מכיר משירותך בעיראק. במזרח התיכון אין איום גדול יותר מזה שמגיע מאיראן, שממשיכה לתמוך בטרור בחמש יבשות. היא רוצה להגיע לנשק גרעיני, וממשיכה לקרוא לחיסול מדינת ישראל ועובדת למען המטרה הזו".

play-rounded-fill

"שנינו מבינים את החשיבות במניעת מלחמה", הוסיף נתניהו. "שנינו מסכימים שאיראן לא צריכה נשק גרעיני. אני לא ארשה לאיראן להגיע ליכולת גרעינית כדי למלא את רצונה הרצחני להשמיד את ישראל. נמשיך להגן על עצמנו. היית ביד ושם, לפני כמה ימים ציינו את השמדת עמנו בשואה – ומהשיחה שלנו אתה מבין בצורה ברורה שזה לא יקרה שוב. אנחנו לעולם לא ניתן לזה לקרות שוב". "אני אומר בביטחון גמור שלישראל אין שותפה גדולה יותר מארה"ב", חתם נתניהו את הצהרתו. "ואני יכול להגיד בשוויון שלארה"ב אין שותפה גדולה יותר מישראל".

אוסטין דיבר אחרי נתניהו ולא הזכיר את איראן בדבריו. הוא ציין את ביקורו ביד ושם, ואמר כי "תמיד נזכור את חובתנו להגיב מול מעשי זוועה המוניים".לאחר מכן אמר אוסטין: "שמחתי לדון עם נתניהו על כמה נושאים ביטחוניים שחשובים לשתי המדינות שלנו. אני רוצה להבטיח שלממשל יש מחויבות חזקה לישראל ולעם הישראלי. לכן היה חשוב לי להיפגש פנים מול פנים – כדי להביע את רצוננו האמיתי לשיתוף פעולה קרוב עם ישראל בזמן שאנחנו מתמודדים מול איומים שונים באזור".

לדברי אוסטין, "הקשרים החזקים והקרובים שלנו עם ישראל חשובים ליציבות האזורית ולביטחון במזרח התיכון. שנינו מסכימים שעלינו לעבוד יחד כדי להגדיל את השותפות האסטרטגית בין ארה"ב לישראל. לכן, דנו בדרכים שונות להעמיק ולהרחיב את שותפות ההגנה הארוכה שלנו בפני איומים אזוריים ושאר אתגרים ביטחוניים. אני מבטיח את תמיכת משרד ההגנה במאמצים הדיפלומטיים לנורמליזציה בין ישראל למדינות ערביות ומוסלמיות".

גנץ: נעבוד עם ארה"ב כדי להבטיח שכל הסכם עם איראן ימנע מירוץ חימוש גרעיני באזור
בהמשך פנה לאוסטין ואמר: "אתה הגעת עכשיו מיד ושם, ולפני שבוע ציינו את יום השואה. אני חושב שיש הבנה בינינו שאנחנו לא ניתן לזה לקרות שוב. אני חושב שהנשיא ואתה תיישמו את זה. לארה"ב אין בת ברית גדולה מישראל".

שר ההגנה האמריקאי השיב כי הוא התרגש מהביקור ביד ושם וכי הוא חש כבוד לבקר בירושלים. לדבריו, "חשבתי שזה חשוב שניפגש פנים מול פנים. רציתי גם להעביר את המחויבות האישית שלי לביטחונה של ישראל וליתרון הביטחוני שלה". עוד הוסיף אוסטין, "אני אסיר תודה על השיחה היום, לקידום ההעדפות הביטחוניות ושימור הקשרים בין ישראל לארה"ב. אני בטוח שנוכל לקדם שלום באזור ולקדם סביבה יציבה ובטוחה, עכשיו ובהמשך".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture