0%

בכיר אירני: רוב הצנטריפוגות בנתנז נהרסו

ראש ועדת הביטחון בפרלמנט בטהרן באישור רשמי ראשון של ממדי ההרס. בבד בבד, האירנים הודיעו שיעלו את רמת העשרת האורניום ל-60% - יותר ממחצית הדרך לקראת העשרה ברמה צבאית

יוסי ויזל
8 תגובות
קרדיט: איראן-אל-קוואתאר

רוב הצנטריפוגות במתקן ההעשרה הראשי של אירן בנתנז יצאו מכלל פעולה בעקבות הפסקות החשמל והפיצוץ שלשום. כך מאשר הערב (שלישי) ראש ועדת הביטחון בפרלמנט האירני – את הדיווח הביא אהוד יערי ב'חדשות 12'.

זו פעם ראשונה שגורם רשמי בטהרן מודה בממדי ההרס. בבד בבד עם ההודעה האירנית, יעלו את רמת ההעשרה ל-60% – יותר ממחצית הדרך לקראת העשרה ברמה צבאית.

בכירים אירנים אומרים כי בכוונתם להחליף את כל הצנטריפוגות שנפגעו. רשת החשמל לשעת חירום בנתנז חידשה את פעילותה ובעוד כמה ימים הם מקווים לחדש את פעילות רשת החשמל הראשית.

"שלחנו מכתב לסבא"א והודענו שנוסיף עוד אלף צנטריפוגות בנתנז וכמו כן שלחנו מכתב חדש לסוכנות שאומר שממחר נתחיל להעשיר אורניום לרמה של 60% כי זה מה שאירן צריכה כדי להפיק איזוטופים מסיימים לצרכים רפואיים מסוימים", אמר הערב סגן שר החוץ האירני, עבאס ארקצ'י. "המכתב הועבר היום ואנחנו נתחיל בכך מחר בהתאם לצרכים שלנו".

"מתקפת הטרור בנתנז תסייע ליכולות ההעשרה של אירן אפילו מעבר למצב הנוכחי", הוסיף לארקצ'י, "למעשה אנחנו במצב טוב יותר עכשיו, ותוך כמה שבועות הדברים בנתנז יחזרו לקדמותם עם צנטריפוגות מתקדמות יותר ורבות יותר".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture