0%

בגוש הימין התייאשו מהקמת ממשלה: בכיר חרדי: "סמוטריץ' ילד"

לאור סירובו של סמוטריץ' להישען על רע"מ חלון ההזדמנויות להקמת ממשלה הולך ונסגר – וזועמים על יו"ר הציונות הדתית שטען כי "גם בחירות חמישיות עדיפות" על שיתוף פעולה עם עבאס, ובינתיים בגוש 'רק לא ביבי' – לפיד, שינסה להרכיב קואליציה של 58 ח"כים, אופטימי לגבי השותפות העתידית עם בנט

מערכת המחדש
15 תגובות
בגוש הימין התייאשו מהקמת ממשלה: בכיר חרדי: "סמוטריץ' ילד"
בנט לפיד ונתניהו // צילום: פלאש 90, עיבוד: אבי וולפסון

הפלונטר הפוליטי סביב הקמת הממשלה: נתניהו לא מצליח באף אחת משלוש המשימות שהציב לעצמו עם קבלת המנדט מהנשיא ריבלין: לשכנע את סמוטריץ' להשביע ממשלה בתמיכה מבחוץ של מפלגת רע"מ; לשכנע את גדעון סער להצטרף לממשלתו באמצעות תפקידים בכירים; להביא עריקים מאחת המפלגות שיתמכו בהקמת ממשלה.

גורמים בליכוד זועמים על שני השותפים שלהם מהימין: יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' שמסרב להשבעת ממשלה בתמיכת רע"מ, ועל יו"ר ימינה נפתלי בנט שלדברי מקורביו של נתניהו "כבר סגור עם לפיד", כלשונם.

להתקפה על סמוטריץ' הצטרף בכיר ביהדות התורה, שאמר ליובל קרני בעיתון 'ידיעות אחרונות' כי בצלאל סמוטריץ' "מתנהג כמו ילד", כלשונו: "סמוטריץ' מתנהל כמו גנב. הרי את רוב הקולות שלו לא הוא הביא אלא קיבל מנתניהו – ועכשיו הוא עוד מספסר בקולות האלה. הוא גורר את כל הימין לאבדון".

במערכת הפוליטית מתחזק הרושם כי סמוטריץ' לא מתכוון לסגת מהבטחתו שלא להצטרף לממשלה בתמיכת רע"מ. אתמול הוא צייץ כי "גם בחירות חמישיות עדיפות בהרבה על ההתאבדות הזו", והוסיף: "גם יצור כלאיים שלהערכתי לא יקום, ואם כן אז יחזיק מעמד חודשים ספורים ויתרסק והימין יחזור כמו גדול, עדיף על הרס הימין והציונות".

ברע"מ, שמקפידים על שתיקה בתקופה האחרונה, נשמעה אתמול התנגדות לא אופיינית לשיתוף פעולה תיאורטי עם מפלגת הציונות הדתית. "נחשו מה היה קורה אילו אנטישמים גזעניים חשוכים וארורים, חלאות המין האנושי, דוגמת בן־גביר וסמוטריץ' היו נבחרים לפרלמנט באחת ממדינות אירופה והעולם!!! בושה וחרפה לדמוקרטיה!", צייץ ח"כ וואליד טאהא מרע"מ.

אפילו ח"כ אופיר סופר מהציונות הדתית, ששובץ במקום ה־28 בליכוד, יוצא נגד הליכה עם רע"מ: "חברי פרלמנט שמחזקים ומחבקים טרוריסטים כפי שחברי רע"מ עשו ועושים זאת הבושה והחרפה הכי גדולה".

ובנתיים יאיר לפיד לא מבזבז זמן ופועל במרץ כדי להציג הסכם עם מפלגות הימין־מרכז־שמאל להקמת ממשלת שינוי – כאשר יו"ר ימינה נפתלי בנט יהיה הראשון ברוטציה בתפקיד ראש הממשלה. הכוונה היא להראות לנשיא כי יש היתכנות להקמת ממשלה אחרת שאינה בראשות נתניהו.

לשם כך פועל לפיד כדי להציג לנשיא עקרונות להקמת ממשלה, כאשר ימינה ותקווה חדשה יהיו חלק מהסכם מסגרת כזה. לפי הדיווח של יובל קרני בעיתון 'ידיעות אחרונות', בשיחות סגורות טוען לפיד כי ההצעה לבנט לכהן ראשון כראש ממשלה ברוטציה היא רצינית, וכי יש לו אמון ביו"ר ימינה. "נפתלי בנט אף פעם לא רימה אותי", אמר לפיד בשיחה סגורה. יו"ר האופוזיציה מעריך כי אם בנט יתרשם שאבדו הסיכויים להקמת ממשלת ימין־חרדים בראשות נתניהו, הוא יתמוך בהקמת ממשלה בראשותו וברוטציה עם לפיד.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture