0%

ארגון צהר עתר לבג"ץ נגד הרבנות הראשית לישראל

הארגון הפשרני צהר עתר לבג"ץ נגד הרבנות, שמסרבת להכיר בפיקוח מטעמו על ייצור מזון בחו"ל ולהעניק על בסיסו חותמת כשרות למוצרים מיובאים. עד היום אישרה הרבנות יותר מעשרה גופי השגחה פרטיים לעניין זה

מערכת המחדש
5 תגובות
ארגון צהר עתר לבג"ץ נגד הרבנות הראשית לישראל
יבוא מוצרי מזון צילום יעקב נחומי פלאש 90

מערך הכשרות של ארגון צהר עתר לבג"ץ נגד הרבנות, שמסרבת להכיר בפיקוח מטעמו על ייצור מזון בחו"ל ולהעניק על בסיסו חותמת כשרות למוצרים מיובאים. עד היום אישרה הרבנות יותר מעשרה גופי השגחה פרטיים לעניין זה, אך הבקשה נדחתה בנימוק שממצאים מוכיחים ששירותי הכשרות של צהר לוקים בכשלים מהותיים ולא ניתן לסמוך עליהם.

בעתירה, שהוגשה באמצעות עוה"ד אסף בנמלך, אורי קורב ואוהד וייגלר, נטען שזו החלטה "אומללה" ש"מבוססת על המצאות ולא על 'ממצאים'", וכי הארגון מעולם לא עומת עם מידע על כשלים שנמצאו בעבודת הפיקוח שלו.

לפי הדיווח של קובי נחשוני בעיתון 'ידיעות אחרונות' בצהר האשימו שדחיית הבקשה נבעה משיקולים זרים, והעירו שהיה על ועדת היבוא לבחון את הנושא "בניקיון דעת ובהקפדה על כללי המנהל הציבורי, וזאת בשים לב לניגוד עניינים הנובע מכך שהרבנות מפעילה מערך כשרות מונופוליסטי המצוי בתחרות עם צהר".

עו"ד בנמלך מסר ל"ממון" כי התחושה היא ש"המטרה סומנה מראש", ולכן בקשתו מביהמ"ש היא לבטל את ההחלטה ולקבוע שעל הרבנות לשקול רק שיקולי כשרות מובהקים או לוגיסטיים.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture