0%

סופית: יצחק הרצוג ומרים פרץ הם המועמדים היחידים לנשיאות

בתום סאגה שנמשכה מהבוקר ובתום מירוץ שקט להגשת מועמדות, מרים פרץ ויצחק הרצוג הם המועמדים היחידים לנשיאות המדינה

חיים יעקובזון
11 תגובות

00:30 – סיכום היום – בדיוק בחצות עדכן דובר הכנסת כי בתום המועד הקבוע בחוק יסוד: נשיא המדינה, להגשת המועמדות לתפקיד נשיא המדינה, המועמדים הבאים הגישו בכתב חתימות של עשרה חברי הכנסת לפחות כאמור בחוק היסוד: 1. יצחק הרצוג. 2. מרים פרץ.

על פי דובר הכנסת, הבחירות לנשיאות המדינה ייערכו בהצבעה חשאית בישיבת מליאה מיוחדת שתתכנס לשם כך בעוד שבועיים – יום רביעי, כ״ב בסיון התשפ״א, ה-2 ביוני 2021.

המועמד שקיווה עד לרגע האחרון להיכנס למרוץ, הוא שמעון שטרית, שבסופו של דבר לא הצליח להשיג 10 חתימות. בהודעה שהוציא כתב: "עד לרגע האחרון נמשכו המאמצים לקבל את 10 החתימות מול ראשי סיעות מרכזיות שהבטיחו לי חתימות של חברי סיעתם. לצערי הדבר לא הסתייע ומאמציי לא ישאו פרי. הייתי קרוב מאד להשגת המטרה, אך הדבר לא עלה בידי".

00:00: סופית יצחק הרצוג ומרים פרץ הם המועמדים לנשיאות המדינה, רשימת המועמדים נסגרה.

07:00: צפו: המועמד לנשיאות, יצחק הרצוג, מציג את מועמדותו

[fvplayer id="6382"]

18:50 – יהודה גליק מודיע על פרישה מהמירוץ לתפקיד נשיא המדינה.

18:35 – מרים פרץ הגישה מועמדות לתפקיד נשיאת המדינה. היא אמרה: "לא כך דמיינתי את הכרזת התמודדותי, לא בעת הזו כשהמראות של הפצועים וההרוגים ניבטים מכל עבר. רצה הגורל, וסד הזמנים שהוכתב בכנסת מחייב אותי להגיש את מועמדותי היום, כשברקע קולות הטילים".


"אבל דווקא בעת הזו, כשהמדינה שלנו משוסעת ומפולגת, זה הזמן לאחדות. בשנים האחרונות אני מסתובבת ברחבי הארץ, וזכיתי להפגש עם החברה הישראלית על גווניה. במפגשים האלו שמעתי את קולכם הקורא לי להתמודד, על תפקיד שמעולם לא ייחלתי לעצמי. כל חיי הקדשתי לאיחוד לבבות וקרבה, וכך ייראה בית הנשיאה בראשותי – בית של שלום ואיחוד, בית של קירוב לבבות ואחדות בעם", סיימה פרץ.

17:25 – מועמדותו של יצחק הרצוג הוגשה לפני זמן קצר למזכירות הכנסת. לצידה הוגשו למזכירות הכנסת חתימותיהם של תומכיו של הרצוג, כמתחייב בחוק.

הרצוג הגיש את חתימותיהם של כרבע מחברות וחברי הכנסת, המייצגים את רובן המכריע של סיעות הבית, תמיכה שהיא רחבת היקף וחוצת סיעות ומחנות.

הבחירות לנשיאות המדינה צפויות להתקיים בעוד שבועיים. כל מועמד לתפקיד צריך להגיש ליו"ר הכנסת, יריב לוין, מסמך הגשת מועמדות לתפקיד עליו חתומים 10 חברי כנסת. הבחירות עצמן מתקיימות מאחורי הפרגוד במליאה, כאשר 120 חברי הכנסת מצביעים בהליך חשאי.

מי שנראים כמועמדים המרכזיים הם יצחק הרצוג, המשמש כיום כיו"ר הסוכנות היהודית. מולו תרוץ לתפקיד, מרים פרץ, המוכרת לכל עם ישראל כמי ששיכלה את בניה בעת ששירתו בצה"ל. יצויין, כי רק יצחק הרצוג הודיע רשמית על הגשת מועמדות לתפקיד הנשיא.

ישנם עוד מועמדים, כמו, יהודה גליק, חבר כנסת מהליכוד לשעבר ופעיל ימין מוכר, גם פרופ' שמעון שיטרית, צפוי להגיש את מועמדותו לתפקיד נשיא המדינה. 

במפלגות החרדיות עדיין לא החליטו במי לתמוך, צד אחד בדגל התורה טוען כי כל הסיעה תצביע עבור יצחק הרצוג, מנגד אחרים אומרים כי טרם התקבלה החלטה, והמירוץ פתוח לגמרי. בשס עדיין לא החליטו במי לתמוך. בליכוד ובתקווה חדשה הודיעו על חופש הצבעה, בימינה והציונות הדתית עדיין לא החליטו במי יתמכו, אך נראה שרוב החברים יתמכו במרים פרץ שהיא גם בת הציונות הדתית.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?