0%

רון דרמר: טראמפ לא לחץ לבטל את ביקור חברות הקונגרס

שגריר ישראל בארה"ב שוחח עם ראשי ארגונים יהודיים והסביר את ההחלטה למנוע את כניסת אילהאן עומאר וראשידה טאליב לישראל.

מערכת המחדש
אין תגובות

שגריר ישראל בארצות הברית, רון דרמר, אומר כי ההחלטה לאסור על חברות הקונגרס תומכות ה-BDS ראשידה טאליב ואילהאן עומאר להיכנס לישראל, לא נבעה מלחץ של הממשל האמריקני.

בשיחת ועידה עם ראשי ארגונים יהודיים בארה"ב הבהיר דרמר כי מדובר בהחלטה מתבקשת ממדינה ריבונית, בשעה שמחוקק זר מתכוון לעשות בה פרובוקציות.

הוא הוסיף כי הכניסה לישראל של השתיים היתה תירוץ כדי להגיע לרשות הפלסטינית ושם להיפגש באופן מוצהר עם גורמים אנטי ישראלים.

"חברות הקונגרס תכננו להיפגש עם ארגונים המקדמים את ה-BDS, ועם מנהיג בחזית העממית לשחרור פלסטין, ארגון אשר מוגדר בארה"ב כארגון טרור. הממשלה שלנו סברה שמדובר בביקור שכל מטרתו הוא כניסה למדינה כדי לפעול נגדה".

דרמר ציין כי גם ארה"ב אסרה בעבר על פוליטיקאים זרים להיכנס למדינה, כולל מחוקקים מישראל.

"הרבה אנשים מפקפקים במחויבות של ישראל לדמוקרטיה, לפתיחות ולסובלנות ואני חושב שאין שום בסיס לכך", סיכם דרמר.

ראשי הארגונים ביקשו את השיחה כדי לקבל הבהרה לדבריו של דרמר לפני כחודש לפיהן ישראל תסכים לכניסת השתיים. "מתוך כבוד לקונגרס האמריקאי ולברית הדגולה בין ישראל לאמריקה, לא נמנע מאף חבר קונגרס להכנס לישראל", צוטט אז דרמר.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture