שר האוצר המיועד, אביגדור ליברמן, ביקש מאגף התקציבים באוצר לקבל פירוט מדויק של כל הכספים המועברים למוסדות ולגופים שונים מחוץ לתקציב המדינה וכאלה שהועברו בעבר באמצעות כספים קואליציוניים בהתאם להסכמים עם המפלגות השונות. כך דווח בעיתון כלכליסט.
עצם הבקשה מעידה על כך ששר האוצר המיועד ליברמן מבקש לעשות שינויים בתחום ולמנוע העברות כספים לגופים ומוסדות שהוא לא חפץ ביקרם.
כספים חוץ-תקציביים בהיקף של מיליארדי שקלים מועברים למוסדות ולעמותות מזרמים שונים, אך את ליברמן מעניין בעיקר פירוט הכספים שהועברו בשנים האחרונות בעיקר למוסדות ועמותות של המגזר החרדי.
יצויין כי באופן עקרוני ח"כ משה גפני תומך בהסדרת הנושא ואמר לעיתונאי גד ליאור כי "יש להכניס את כל הכספים האלה לתוך מסגרת התקציב בצורה מסודרת. תמיד קבלתי על כך שכספים שמגיעים למוסדות מכל המגזרים עוברים בדרך לא דרך מחוץ לתקציב. יש להסדיר את העברת אותם הכספים במסגרת תקציב המדינה ואז הכל יהיה שקוף וגלוי לגמרי".