העבודות לשיפור התחבורה הציבורית בירושלים הולכות ומתקדמות, אך ה'קנאים' במאה שערים המתנגדים לסלילת הרכבת, יוצאים להפגין מידי יום במטרה לעצור את העבודות, הם מזיקים לכלי הנדסה של העירייה אך חמור מכך הם מפילים את הגדרות התחומות את בורות העבודה, שוב ושוב, וכורים "בור ברשות הרבים".
תושבים שעוברים במתחם מתארים מצב שבו נשים עם עגלות וילדים מסתכנים במעבר ליד בורות עמוקים, שמלאים בברזלים ובכלים חדים, ונפילה אליהם עלולה להסתיים בפציעה קשה, ואפילו במוות.
מדובר בתסריט שחוזר על עצמו מידי יום כאשר אחר הצהריים מגיעים המפגינים ומפילים את הגדרות, ולאורך כל שעות הערב והלילה הבורות פתוחים והופכים לסכנה חמורה לשלום התושבים ואלפי הילדים שמתגוררים לאורך הציר.
"זה עניין של זמן עד שיקרה כאן אסון" אומר ר' אברהם, תושב האזור שחושש לשלום ילדיו. "לא ברור לי מה האינטרס של הפורעים במקרה הזה, מלבד ציפייה שלהם לפציעתם של תושבי האזור. מי שמסתכן מזה אלו התושבים הגרים בסמיכות שעוברים ליד מתחמים שעומקן מגיע לעיתים עד ל-2-3 מטרים" אומר הגורם. "בכל יום שעובר זה נס שלא קורה כאן אסון.
בחודשים האחרונים ההפגנות נגד הרכבת הקלה הולכות ומחריפות, והאלימות של המפגינים לא עוצרת בשריפת כלים כבדים, שגם היא גורמת לנזק ופיח לתושבי האזור, והפגנות קבועות לאורך הציר שגורמות לפקקים בכל העיר.