0%
סערה בכנסת:

בן גביר כינה את טיבי "מחבל" – והוצא בכוח מהמליאה

סגן יו"ר הכנסת הורה לסדרנים להוציא את הח"כ מהציונות הדתית מהמליאה לאחר שסירב לפתוח את נאומו במילים "אדוני יושב הראש" ובהמשך כינה אותו "מחבל" כמה פעמים. סדרני הכנסת עלו לדוכן וניסו להוריד את בן גביר מהדוכן שוב ושוב - והסערה נמשכה • צפו

יוסי ויזל
57 תגובות

סדרני הכנסת הוציאו בכוח הערב את ח"כ איתמר בן גביר מהציונות הדתית מהמליאה במהלך דיון – זאת לאחר שעם תחילת נאומו, הוא סירב לכנות את מי שניהל את הישיבה באותה עת, ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת, בכינוי המקובל "אדוני היו"ר". העימות שפרץ בין השניים הוביל לתמונות חריגות במיוחד.

הסערה החלה לאחר שח"כ בן גביר החל לנאום – ולא כינה את ח"כ טיבי "אדוני היו"ר". בשלב הזה, טיבי העיר לו: "ח"כ בן גביר, מקובל לומר אדוני היו"ר, כנסת נכבדה. אני מבקש להיצמד להוראות של יו"ר הכנסת".

ח"כ בן גביר התרעם על כך והשיב: "אתה לא אדוני – ותפנה אותי לסעיף בפרוטוקול. איפה זה כתוב בתקנון? תלמד את החוק ואחרי זה תבוא. אני לא מפסיק את הנאום כי אתה לא תגיד לי להפסיק. מי אתה? אתה מחבל! אתה צריך להיות בכנסת בסוריה! אתה מחבל ואתה לא תסתום לי את הפה".

לאחר שכינה אותו "מחבל" וטיבי אף קרא את בן גביר לסדר, הוא זעק: "תסלקו אותו מיד! חצוף!". באותו זמן, הסדרנים ניסו להוציא את בן גביר מהמליאה בכוח – אך הוא התמיד בסירובו לצאת ואף הצליח לחזור לדוכן הנואמים וזעק: "אתם לא תסתמו לי את הפה! אין לך סמכות!".

בזמן שהסערה הזו מתרחשת מעל דוכן המליאה, נשמעה ח"כ קטי שטרית מהליכוד קוראת: "לא במכות! ממש לא במכות! מה זה? המאבטחים הרביצו! לאט לאט, לא במכות. אתה משכת אותו יותר מדי, מה זה? לא להוציא אותו ככה. אנחנו לא רוצים תמונות כאלה, אחמד!".

ח"כ טיבי השיב לה: "הוא נצמד לדוכן וסירב לרדת, לא עושים דברים כאלה. זה מבזה את הכנסת! הוא ראה חבר כנסת ערבי שמנהל את הישיבה והתחיל לומר לו: 'אתה מחבל'. על זה את צריכה להעיר".

[fvplayer id="7430"]

הכתבה עניינה אותך?

92%
8%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?