מליאת הכנסת אישרה הלילה (שלישי) בקריאה ראשונה את הצעת חוק הדיינים בהצבעה שמית ברוב של 59 תומכים מול 51 מתנגדים, הצעת החוק תעבור כעת לוועדת הכנסת לקביעת הוועדה שתכין אותה לקריאה שנייה ושלישית.
ע"פ הצעת החוק מוצע לקבוע כי מתוך נציגי הממשלה והכנסת יחדיו לוועדה לבחירת דיינים יהיו שתי נשים לפחות במקום אישה אחת מכל אחת מרשויות אלה, המהלך נועד להצר רגליהם של חברי הכנסת החרדים בוועדה.
חברי הכנסת החרדים ומהאופוזיציה תקפו את העברת החוק בקריאה ראשונה.
ח"כ ישראל אייכלר אמר: "בממשלה הזאת יש הסכמה שלא עוסקים בשום דבר כי היא מפוצלת ולא מסכימה על שום דבר, חוץ מדבר אחד- המלחמה ביהדות ובדת. עצם זה שאנחנו יושבים כאן בשעה כזאת ומדברים על הוועדה למינוי דיינים כאשר הרי לא חסרות צרות במדינה, זו הוכחה לכך. בשם הדמוקרטיה והשוויון לשלול מהגברים בכנסת את הזכות להיבחר לוועדה זו טיפשות ועוול".
ח"כ יואב בן צור אמר: "מי שיצר והגה את החוק הנורא הזה, הפרסונלי הזה שנועד לנסות לשנות את אופיים של בתי הדין הרבניים הוא פשוט כמו כסיל השב על איוולתו. בפעם הראשונה ניסיתם וברוך השם לא הצלחתם, כשיו"ר הכנסת בעצמו הצביע נגד החוק. אין לנו ספק ואנחנו מתפללים שגם הפעם בעזרת השם הרפורמה הזאת לא תעבור. אף אחד לא מעז לגעת בוועדה למינוי שופטים או למינוי קאדים, בוועדה למינוי דיינים דרוזיים כי אוי ואבוי מה יקרה, וכאן בגלל גחמה של אדם מסוים שרוצה להיות בוועדה הופכים עולמות".
ח"כ יריב לוין אמר: "במשך שנים הקואליציה הנוכחית האשימה אותנו שאנחנו רוצים לסדר ג'ובים כי חשבנו שראוי לאפשר לשר להביא איתו צוות רציני שיהיה מחויב להצלחתו ומדיניותו. מה לא אמרתם על התפיסה הבסיסית כל כך הזאת? אבל עכשיו, בשיא החוצפה והצביעות אתם באים ולא רק שעושים חוק ג'ובים מיוחד שמייצר הרחבה של הוועדה ומשנה את ההרכב האנושי בה, אלא שאתם עושים את זה כדי לסדר ג'ובים אישיים. הצביעות הזאת היא חרפה, החוק הזה הוא בושה וזה תקדים שלצערי הרב מדינת ישראל ואזרחי ישראל ישלמו עליו ביוקר".
כאמור, הצעת החוק אושרה בקריאה ראשונה בהצבעה שמית ברוב של 59 תומכים אל מול 51 מתנגדים ותעבור לוועדת הכנסת לקביעת הוועדה שתכין אותה לקריאה שנייה ושלישית.