0%
סערת הרפורמה בכשרות

הרב לאו מכחיש כי סגר 'דיל' עם שר הדתות בנוגע לרפורמת הכשרות

הרה"ר הגר"ד לאו פרסם היום באופן חריג הודעת הכחשה לפרסום בערוץ 7 לפיו סגר דיל עם מתן כהנא כי לא יתנגד לרפורמה בכשרות בתמורה למינויו לדיין לאחר תום כהונתו, מלשכת הרב נמסר: "הרב הראשי הגר"ד לאו התנגד למתווה הכשרות של השר כהנא מהרגע הראשון כשזה הוצג לו בפגישתם בשבוע שעבר. הרב הזהיר מפני הבעיות העולות מהמתווה המסוכן אשר עלול לגרום להרס הכשרות. נשיא בית הדין ימשיך לעשות ככל יכולתו בכדי להמשיך לשמור על מעמד הרבנות, הכשרות ובתי הדין''.

חזקי ליפשיץ
7 תגובות
הרב לאו מכחיש כי סגר 'דיל' עם שר הדתות בנוגע לרפורמת הכשרות
הרה"ר הגר"ד לאו // צילום: יונתן סינדל - פלאש 90

למספני מספר ימים אחרי שהתפרצה סערת הרפורמה בכשרות של שר הדתות מתן כהנא פורסם כי כהנא הכניס שינויים ברפורמה לבקשת הרב הראשי הגר"ד לאו. בפגישה שנערכה בין הרב לאו לכהנא טען הרב הראשי שעסקים שלא מרוצים מרמת הכשרות ה"מחמירה" יוכלו לעבור בקלות מתאגיד כשרות אחד לשני במידה ותאגיד יחליט לשלול מהם את הכשרות.

לאור זאת קבע כהנא בטיוטת החוק כי לא יתאפשר מעבר קל בין תאגידים, אלא רק אחת לתקופה. המעבר ייעשה בין תאגיד לתאגיד, וכל תאגיד "יוצא" יעביר לתאגיד "נכנס" את המוניטין המפוקפק של העסק העוזב ואת הסיבה להיפרדותם. בנוסף, הרב לאו ביקש להשאיר לרבנים האזוריים והמקומיים את האפשרות לתת כשרות במקביל לתאגידים הפרטיים – השר קיבל את הדברים באופן חלקי והוסיף סעיף ברפורמה שיאפשר לשר הדתות להחליט על אזורים שבהם יתאפשר לרבנות המקומית להמשיך לתת כשרות.

הבוקר דווח בערוץ 7 על "דיל" לכאורה שסוכם בין שר הדתות לרה"ר ולפיו הרב לאו שיסיים את כהונתו בעוד כשנתיים ימונה לדיין בבית הדין הרבני הגדול, ובתמורה לא ישמיע התנגדות קולנית ונחרצת לרפורמת הכשרות של שר הדתות שתפתח את שוק הכשרות לתחרות ותאפשר הקמת גופי פיקוח פרטיים. כחלק מהדיל, השר כהנא ביקש מחבר הכנסת יום טוב כלפון (ימינה) להגיש הסתייגות לחוק הדיינים ולפיה כהונת הרבנים הראשיים כדיינים לא תסתיים. כך יוכל הרב לאו להמשיך לשמש כדיין.

מלשכת הרב הראשי נמסר בתגובה: "הרב הראשי הגר"ד לאו התנגד למתווה הכשרות של השר כהנא מהרגע הראשון כשזה הוצג לו בפגישתם בשבוע שעבר. יתרה מזו לפני מספר ימים העביר הרב הראשי לשר מסמך מפורט עם כלל הבעיות אשר עולות מהמתווה המסוכן אשר עלול לגרום להרס הכשרות. נשיא בית הדין ימשיך לעשות ככל יכולתו בכדי להמשיך לשמור על מעמד הרבנות, הכשרות ובתי הדין".

תגובת לשכת שר הדתות: "השר כהנא ביקש להוסיף את ההסתייגות האמורה, בגלל שזה לא עלה בוועדת שרים לחקיקה אז חלק מהקואליציה לא הבינו את העניין, לכן השר כהנא יחוקק את החוק לאחר שיעלה בוועדת שרים לחקיקה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture