מידע ראשוני ממחקר שעדיין מתקיים מצביע על כך שמנה שלישית של חיסון הקורונה מקפיצה את הנוגדנים נגד הנגיף המקורי ונגד הוריאנט האנגלי פי 5־10 בהשוואה לרמתם אחרי החיסון השני – כך עולה מתגובה רשמית של חברת "פייזר" לעיתון 'ידיעות אחרונות'.
הוויכוח בין אנשי המקצוע בארץ ובעולם על נחיצות המנה השלישית נמשך, אולם ב"פייזר" כבר מוכנים לגלות כי במקרה שיידרש חיסון חדש נגד וריאנט דלתא או וריאנט חדש אחר, ייקח 100 יום לייצר אותו. בתגובה לשאלת העיתון "ידיעות אחרונות" לגבי המבצע לחיסון שלישי שנערך בישראל, השיבה החברה: "פייזר וביונטק נחושות למצוא את האפשרויות הטובות ביותר נגד קוביד 19, ובטוחות בהגנה ובבטיחות של החיסון שניתן בשתי מנות. החיסון ממשיך להיות יעיל ביותר במניעת קוביד 19, כולל הוריאנטים, ועד כה שום וריאנט, כולל דלתא, לא חמק מההגנה שמעניק החיסון. יתרה מזאת, שתי מנות של החיסון ממשיכות להראות יעילות גבוהה במניעת מחלה קשה ואשפוזים".
החברה הודתה כי חלה ירידה ביעילות החיסון ככל שעובר הזמן. "ניתוח ממחקר שלב 3, שעדיין מתקיים, מראה ירידה ביעילות כנגד מחלה סימפטומטית לאורך הזמן – מ־95 אחוז בחודשיים הראשונים לסביבות ה־80 ומשהו אחוזים 4־6 חודשים לאחר המנה השנייה".