0%
בדיונים הסגורים

משרד הבריאות: ב-700-600 חולים קשה, הולכים לסגר

ירון אברהם: בדיוני משרד הבריאות בימים האחרונים נקבע כי אם נגיע ל-700-600 חולים במצב קשה נצטרך "ללחוץ על הברקס" - ואף להחליט על סגר. ההחלטה על סגר תתקבל בעוד כשבוע וחצי-שבועיים

מערכת המחדש
9 תגובות
משרד הבריאות: ב-700-600 חולים קשה, הולכים לסגר
מחלקת קורונה צילום: דוד כהן/פלאש90

במשרד הבריאות דנו בימים האחרונים מה הוא מספר החולים שאם נגיע אליו לא יהיה מנוס מהטלת סגר במדינת ישראל.

ירון אברהם פרסם בחדשות 12 דווח כי המספר הזה עומד על 700-600 חולים קשה. אם קצב ההכפלה יישאר זהה והחיסונים לא יתנו את אותותיהם כפי שמצופה, ההגעה למספר היעד תגזור למעשה את ההגעה ל-1,400-1,200 חולים קשה – ולכן זו נקודת העצירה שקבע משרד הבריאות.

ייתכן שיוחלט לוותר על הסגר אם ההשפעה של החיסון השלישי תגרום לכך שתהיה ירידה בחולים קשה.

בעוד שבוע וחצי עד שבועיים תידרש הממשלה להחליט אם הולכים לסגר או לא כדי שניתן יהיה להכין את הציבור מספיק זמן לפני חגי תשרי. גורם במערכת הבריאות אמר לחדשות 12 כי "יש חשיבות לנסות ולהגיע לסגר בחגי תשרי כדי לא לאבד ימי עסקים במשק".

נציין כי אם יוטל סגר מערכת החינוך לא תיפתח ובמשך שלושה שבועות לפחות יידרשו אזרחי ישראל להישאר בבתיהם.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.