0%
מעודכן מארה"ב

גורם מדיני לפמלייה: "ארה"ב מבינה שחמאס הוא המתסיס"

גורם מדיני: "ארה"ב מבינה שחמאס הוא המתסיס": גורם מדיני מתייחס למסר שיעביר ראש הממשלה נפתלי בנט לבכירים אמריקניים ביחס למצב בעזה. "בארה"ב דורשים מחמאס לנהוג באיפוק"

מערכת המחדש
7 תגובות
גורם מדיני לפמלייה: "ארה"ב מבינה שחמאס הוא המתסיס"

גורם מדיני אומר הערב (רביעי) בשיחה עם כתבים המתלווי לפמליית ראש הממשלה לקראת הפגישה בין ראש הממשלה נפתלי בנט לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן כי הממשל האמריקני מבין שהתנהלות חמאס בעזה בעייתית.

לדברי הגורם, ראש הממשלה בנט מעודכן לאורך כל היום במצב בגבול הדרום.

"יש רושם אצלנו שהאמריקאים מבינים שחמאס הוא זה שנוהג באופן פרובוקטיבי ומתסיס את האזור. האמריקאים מעבירים מסרים בכל הצירים הרלוונטיים ודורשים מחמאס איפוק", אומר הגורם.

בנט צפוי להיפגש בהמשך הערב עם מזכיר ההגנה האמריקני ועם מזכיר המדינה. בפגישות הוא צפוי לומר כי מטרתה של ישראל היא שהאמריקנים יבינו את הקו בו נוקט ראש הממשלה – והוא שימור המצב הנוכחי מול הפלסטינים, ללא צעדים משני מציאות.

הגורם הדגיש כי "כפי שראש הממשלה אמר בקולו בראיון לניו יורק טיימס – לא תהיה הקפאת בנייה אבל גם לא יהיה סיפוח. לא יהיה מו"מ מדיני עם אבו מאזן. לצד זה, האינטרס של ישראל הוא בייצוב מצב האוכלוסייה הפלסטינית".

בנוסף, בפגישה עם מזכיר ההגנה יעלה נושא ההצטיידות ובניין הכוח של צה"ל על רקע האיום האיראני.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture