קבינט הקורונה שהתכנס אמש (שני) כי לאשר את מתווה אירועי הסליחות בכותל המערבי, הציב דרישה תמוהה מהקרן למורשת הכותל המערבי: לפרסם פסק הלכה.
בהודעה לתקשורת שנשלחה בסיום הדיון נכתב כי הקרן למורשת הכותל תפרסם "פסק הלכה המאפשר השתתפות בסליחות באמצעות צפייה במסך".
לפי הדיווח בערוץ 7, בקרן למורשת הכותל התפלאו לשמוע על פסק ההלכה שאותו הם מתבקשים לפרסם. גורמים המעורים בנושא הסבירו שהקבינט הורה לקרן לקרוא לציבור שלא להגיע פיזית לאירועי הסליחות בכותל ולהסתפק בצפייה מהבית דרך מצלמות הכותל.
בכל מקרה, אין מדובר ב"פסק הלכה" ובקרן למורשת הכותל לא מתכוונים לפרסם פסק כזה. הגורמים ציינו שכדאי היה לערב את רב הכותל בדיוני קבינט הקורונה וכך להימנע מפרסומים מביכים, כלשונם.
על פי מתווה התפילות בכותל המערבי, תהיה הגבלת משתתפים עד 8,000 מתפללים, רחבת הכותל תחולק ל-18 קפסולות ותחול חובת עטיית מסכות בשטח פתוח. אכיפה תתבצע על ידי סדרנים.
קבינט הקורונה החליט גם על פעולות הסברה: "המלצה להגעת מחוסנים ומחלימים בלבד, פרסום פסק ההלכה ומועדי הקרנת הסליחות, פרסום הגבלות הבטיחות במקום".
ראש מכון צומת להלכה וטכנולוגיה, הרב מנחם פרל, פסק כי ניתן להצטרף לסליחות בשידור ישיר כולל עניית אמן והצטרפות לי"ג מידות של רחמים. זאת בעקבות החלטת קבינט הקורונה כי הסליחות בכותל המערבי יוגבלו ל-8,000 משתתפים.
לדברי הרב מנחם פרל: "מכיוון שדין אמירת י"ג מידות של רחמים דווקא בציבור אינו מוזכר בגמרא, אלא רק מאוחר יותר (ב'גאונים'), נראה שנכון לנהוג כדעת הרב עובדיה, ולומר י"ג מידות של רחמים עם ציבור אומרי הסליחות, וכן לענות אמן על הקדיש. כל זאת בלבד ששומעים אותם בשידור חי ברדיו או באינטרנט, ולא בהקלטה או בשידור לווין המגיע רק כעבור מספר שניות.
"לכן, הנמצא בבית ואינו יכול לומר סליחות במניין, טוב שיאמר סליחות יחד עם הציבור, ויצטרף מביתו דרך הזום או בשמיעת שידור חי. ונראה שבמצב זה יכול אף לומר י"ג מידות של רחמים ולענות אמן על הקדיש".
רדיו זה וודאי לא שידור חי – אלא הפרש של כ5 שניות
יוטיוב שידור חי – תלוי בהגדרה אבל רוב אנשי מקצוע מגדירים הפרש של לפחות 2 שניות
בחברות פרטיות – בדרך כלל מגדירים הפרש של כמה שניות לטובת עריכה ומעבר ממצלמה למצלמה