במסגרת הרפורמה, רישיון הנהיגה המונפק כיום לנהגים לכלי רכב פרטיים, אופנועים ורכב מסחרי עד 12 טון, יהיה בתוקף עד לגיל 70, במקום 10 שנים כיום. לאחר גיל 70 יחודש הרישיון מדי 5 שנים עד גיל 80, ולאחר מכן יחודש הרישיון בכל שנתיים כנהוג כיום.
עלות הנפקת רישיון נהיגה עד גיל 70 תעמוד על 510 שקלים בלבד. מדובר בחיסכון של כ- 1500 שקלים לכל נהג. זאת, מעבר לטרחה הנדרשת מהנהגים כיום לחדש את רישיון נהיגה בכל 10 שנים, מגיל 24 ועד גיל 70.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ מרב מיכאלי ציינה כי בכך מצטרפת ישראל למדינות רבות באירופה בהן מונפקים רישיונות נהיגה לתקופה בלתי מוגבלת או עד גיל 70 ללא צורך בחידוש הרישיון.
"אני שמחה ליישם בתוך תקופה קצרה החלטות משמעותיות שישפיעו על פניה של החברה הישראלית בעשור הקרוב. היום אנחנו עושות ועושים צעד נוסף ליישום רפורמה חשובה לציבור בתחום רישיונות הנהיגה, שתחסוך בירוקרטיה והוצאה כספית מכל אזרח", הוסיפה השרה מיכאלי.
הנפקת רישיון נהיגה עד גיל 70 מצטרפת לשורה ארוכה של צעדים, שיזם משרד התחבורה בשנה האחרונה, ובהם הנגשת שירותי רישוי ורכב מקוונים רבים באתר משרד התחבורה, צמצום ביורוקרטיה והוזלות באגרות.
משרד התחבורה מאפשר כיום לבצע את מרבית פעולות הרישוי רכב ונהיגה באמצעים מקוונים, מבלי להגיע למשרד רישוי. בין הפעולות: חידוש והוצאה של רישיון רכב ונהיגה, העברת בעלות על רכב, הגשת ערעור על תוצאות בחינה עיונית או מעשית, רישום לקורס נהיגה נכונה, הגשת בדיקות רפואיות, בקשה להנפקה או עדכון של תג נכה, בקשה למשלוח תדפיס נקודות חובה לנהג, בקשה ליבוא אישי של כלי רכב ועוד.