0%
נתוני הקורונה

678 במצב קשה, 106 נפטרו בשלושה ימים

לפי הערכות הירידה לא נובעת מפחות בדיקות וכי יש ירידה גם באחוז הבדיקות החיוביות ובמספר החולים קשה

מערכת המחדש
3 תגובות
חולה במצב קשה במחלקת הקורונה של המרכז הרפואי הדסה עין כרם בירושלים ב-25 באוגוסט 2021. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

‏משרד הבריאות עדכן כי 6,780 מאומתים חדשים לקורונה אובחנו אתמול (חג ראשון), שיעור הבדיקות החיוביות – 7.22%. 678 חולים מאושפזים במצב קשה. 2,687,182 התחסנו עד כה במנה שלישית.

106 נפטרו בשלושת היממות האחרונות.

לפי המומחים מקדם ההדבקה ירד מתחת ל-1 ועומד על 0.95 – לפי הערכות הירידה לא נובעת מכך שנעשו פחות בדיקות, וכי מספר הבדיקות ביומיים האחרונים דומה לזה שנרשם לפני שבוע.

בבית החולים בילינסון דיווחו היום על ירידה במספר החולים הקשים החדשים, מ-30-25 מאושפזים חדשים ביום לכ-15 ביומיים האחרונים. שליש מהחולים קשה מבוגרים מעל גיל 70 עם מחלות רקע ומחוסנים, ושליש צעירים מדוכאי חיסון או שאינם מחוסנים כלל. מדובר בנתונים חיוביים במיוחד, המצטרפים לכמה נתונים שמראים התחלה של בלימת העלייה בתחלואה בקורונה.

"אנחנו מסתכלים באופטימיות זהירה על הנתונים של החג, פחות אנשים מתאשפזים עם מחלה קשה", אמרה הערב ד״ר נועה רז אלייקים, מנהלת מחלקה פנימית קורונה בבית החולים בילינסון. "אנחנו רואים ירידה בעיקר בחולים המבוגרים והקשישים המחוסנים, ככל הנראה בעקבות החיסון השלישי שמקנה חיסוניות טובה יותר לאוכלוסייה הזו. עדיין יש נתח של צעירים לא מחוסנים כלל שמגיעים חולים מאוד לבית החולים, אני מפצירה באוכלוסיה זו להתחסן".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.