0%
בקשה חריגה

א-סיסי ביקש מבנט לסייע בפתרון משבר המים עם אתיופיה

הבקשה החריגה של א-סיסי מבנט: בפגישת ראש הממשלה עם נשיא מצרים בשארם א-שייח' נפרסה מפת האינטרסים בין המדינות. ייתכן כי פתרון משבר המים בין אתיופיה למצרים יכול לסייע להשגת שקט ברצועת עזה

עידו חן
תגובה אחת
א-סיסי ביקש מבנט לסייע בפתרון משבר המים עם אתיופיה
ביקור ראש ממשלת ישראל נפתלי בנט במצרים עם סאמח שוקרי שר החוץ המצרי Photo by Kobi Gideon / GPO

בפגישת שנערכה היום (שני) בשארם א-שייח' בין ראש הממשלה בנט לנשיא מצרים א-סיסי, ביקש א-סיסי מבנט לסייע בפתרון משבר המים של מדינתו עם אתיופיה – כך פורסם הערב בחדשות הערב בכאן 11.

על מה מדובר? אתיופיה בונה סכר שצפוי להוריד למצרים את אספקת המים בכמעט 40 אחוז. מצרים רוצה סיוע ישראלי כדי לגייס את הנשיא ביידן לטובתם במשבר הזה – אינטרס שעלה היום שוב בפגישה של א-סיסי עם בנט. מצידה של ישראל, אין רצון לתפוס צד בין אתיופיה למצרים, אבל ממשל בנט אולי יכול לזרוק מילה לממשל בארה"ב, או לחילופין לסייע במתקני התפלה.

כמו כן, ישראל העבירה לאחרונה מסרים לארצות הברית כי היא מעוניינת במציאת פתרון למשבר. אם ישראל תספק לנשיא מצרים מה שהוא מבקש, אז לא-סיסי תהיה יותר מוטיבציה גבוהה יותר ללחוץ על יחיא סינוואר עם כל הכלים שיש לו. בתרחיש הזה, אם מצרים תלחץ על מנהיג חמאס להתגמש בעסקת שבויים, ואם תהיה עסקה – מה שלא נראה כרגע – אז ישראל תאפשר שיקום ברצועה, מה שעשוי להוביל לשקט בדרום.

בשורה התחתונה, אפשר לומר שפתרון משבר המים בין מצרים לאתיופיה יכול לסייע בהשגת שקט ברצועת עזה. אם יורדים לקרקע המציאות, בינתיים ישראל מאפשרת הקלות אזרחיות לרצועה, אבל סינוואר רוצה יותר – הרבה יותר, ולכן כרגע ישראל נמצאת על ה"מסלול הבטוח" לקראת עימות בעזה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.