0%
אירופה מצטרפת לישראל

המקבילה האירופאית ל-FDA אישרה שימוש בחיסון השלישי מגיל 18

הסוכנות האירופאית לתרופות (EMA) הודיעה אתמול (ב') כי היא מעניקה אישור למתן מנת הבוסטר החל מגיל 18 ומעלה, זאת על סמך נתונים שהראו עלייה ברמות הנוגדנים לאחר מתן מנת הדחף השלישית לעומת ירידה במועילות לאחר קבלת המנה השנייה בלבד

חזקי ליפשיץ
אין תגובות
המקבילה האירופאית ל-FDA אישרה שימוש בחיסון השלישי מגיל 18
החיסון לקורונה. אילוסטרציה // צילום: Flash 90

הסוכנות האירופאית – גוף מקביל ל-FDA האמריקאי – הודיעה שעל סמך נתונים שהראו עלייה ברמות הנוגדנים לאחר מתן הבוסטר, כשישה חודשים לאחר המנה השנייה, ניתן לשקול מתן בוסטר לפחות שישה חודשים לאחר המנה השנייה לבני 18 ומעלה. בשלב זה האישור הוא לחיסוני "פייזר" ו"מודרנה". עוד נמסר בהודעתה כי נמצא שהסיכון לדלקת שריר הלב או תופעות לוואי אחרות בעקבות מתן מנת הדחף הוא נדיר ביותר.

מתן מנת הבוסטר גם תתאפשר למוחלשי מערכת חיסונית ובהם מושתלי איברים. הם יוכלו לקבל את המנה השלישית 28 יום לאחר המנה השנייה. זאת בעקבות מחקרים שהראו כי מנה שלישית מגבירה את יכולת ייצור הנוגדנים נגד קורונה בקרב קבוצת אוכלוסיי זאת ולכן צפוי שהמינון הנוסף יגביר את ההגנה אצלם.

בין מדינות אירופה שכבר החלו במבצע מנת הדחף, בריטניה, הונגריה, גרמניה, איטליה, קפריסין ונוספות. ה-FDA צפוי לדון בשבוע הבא באישור הרחבת מתן הבוסטר גם לצעירים. עד כה האישור הרשמי הוא לבני 65 ומעלה. ב-FDA ממתינים גם לקבל תוצאות ממתן הבוסטר לחיילי צה"ל.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture