0%
דורש ליזום מחקר

פרופ' ויז'ניצר: החיסון מציל חיים אבל חובה לבדוק את התופעות אצל נשים

המומחים מדגישים חד משמעית כי החיסונים מצילים חיים אולם יש לבדוק תלונות מדאיגות של תופעות לוואי של נשים שמדווחות בכל בעולם

עידו חן
4 תגובות
פרופ' ויז'ניצר: החיסון מציל חיים אבל חובה לבדוק את התופעות אצל נשים
חיסון לקורונה. אילוסטרציה // צילום: Flash 90

רופאים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי חולים מותחים ביקורת על משרד הבריאות, שלא אוסף דיווחים על הפרעות בקרב נשים אחרי קבלת החיסון לקורונה, למרות תלונות רבות בנושא. זאת בעקבות הפרסום ב"ידיעות אחרונות" אתמול.

"צריך לבדוק את זה", אומר פרופ' ארנון ויז'ניצר, מנהל בית החולים ליולדות במרכז הרפואי רבין, "אנחנו שומעים על התופעות הללו, אבל צריך לערוך ניסוי מבוקר ולבדוק את זה בצורה רטרוספקטיבית. כל טענה צריכה להיבדק, למען השקיפות ולמען ההבנה היותר טובה, אבל אני מדגיש שהחיסון מציל חיים".

גם פרופ' ערן ויינר, מנהל מחלקת נשים ויולדות בוולפסון, טוען שיש לבדוק את הנושא. "צריך לשאול את השאלות באופן יזום ולא לחכות לדיווחים", הוא אומר, "לאסוף את המידע עכשיו מנשים בקבוצות גיל שונות, לפני ואחרי החיסון, ואז להגיע למידע יותר חד־משמעי באשר לתופעות הלוואי. לפני חצי שנה זה נשמע לא הגיוני, ועכשיו האסימון נפל. המסר צריך להיות מרגיע, כי גם הדיווחים מאנגליה מדברים על הפרעה קלה לנשים, למשך תקופה קצרה בלבד".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.