0%
לקראת פשרה?

דיווח: ארה"ב וישראל צפויות להקים צוות לפתרון המחלוקת

שר החוץ האמריקני בלינקן אמר לשר החוץ לפיד שהוא מבין את הרגישות הפוליטית בישראל סביב הקונסוליה, והציע להקים צוות מצומצם שינהל מו"מ שקט ללא הדלפות

מערכת המחדש
אין תגובות
דיווח: ארה"ב וישראל צפויות להקים צוות לפתרון המחלוקת
רה"מ בנט עם הנשיא ביידן// Avi Ohayon/GPO

ממשל ביידן וממשלת ישראל צפויים להקים צוות משותף שינהל משא ומתן דיסקרטי בניסיון לפתור את המחלוקת סביב התוכנית האמריקנית לפתוח מחדש את הקונסוליה בירושלים – כך מפרסם העיתונאי ברק רביד באתר 'וואלה'.

הקונסוליה האמריקנית בירושלים היתה אחראית על היחסים עם הרשות הפלסטינית במשך 25 שנה, לפני שנסגרה על ידי ממשל טראמפ בשנת 2019. הפתיחה מחדש של הקונסוליה מהווה מכשול פוליטי לממשלה.

הנשיא ביידן אמר לראש הממשלה נפתלי בנט במהלך פגישתם בחודש אוגוסט כי הוא לא ינטוש את כוונתו לפתוח מחדש את הקונסוליה בירושלים, במיוחד לאור העובדה שזו היתה הבטחת בחירות. האמריקנים נענו לבקשה הישראלית להמתין עם המהלך עד אחרי העברת התקציב בתחילת נובמבר, אבל המחלוקת בעניין עלולה להביא למתיחות בין הבית הלבן ללשכת ראש הממשלה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.