0%
ח"כ מקלב למשטרה:

"תושבי עמנואל במצוקה הכל פרוץ והשב"חים פורצים לבתים"

ח"כ אורי מקלב דרש תשובות ממשטרת ישראל: "תושבי עמנואל במצוקה הכל פרוץ והשב"חים פורצים לבתים"

מערכת המחדש
אין תגובות
סגן שר התחבורה לשעבר ח"כ אורי מקלב //// צילום: Yonatan Sindel/Flash90

ועדת ביטחון הפנים של הכנסת התכנסה הבוקר לדיון דחוף סביב הפקרת ביטחונם של משתמשי כביש 55, על פי העדויות שהגיעו לוועדה גורמים עוינים ובני מיעוטים מבצעים שוד וונדליזם בנוסעי הכביש, שב"חים פלסטינים מציפים את כביש 55 בשומרון, ונכנסים לישראל מתחת לאפם של כוחות צה"ל והמשטרה, ומסכנים את תושבי האזור כולו.

חבר הכנסת אורי מקלב העלה בדיון את מצוקת תושבי היישוב עמנואל החשים חוסר ביטחון לאור העליה בפשיעה, "תושבי עמנואל פנו אליי והם חשים בסכנה. הביטחון האישי של כל התושבים ומי שנוסע בכביש 55 נפגע. במחסומים ישראלים עומדים שם שעות רבות ומצד שני מסביב הכל פרוץ ויש מלא כבישים עוקפים שדרכם השב"חים עוברים" אמר הרב מקלב.

במרכז השלטון האזורי טענו כי מצב זה מוביל לפגיעה אקוטית בביטחון האישי של תושבים ביישובי המרחב הכפרי ובערים הסמוכות אליהם, הגובלים בקו התפר. תושבים אלו סובלים חדשות לבקרים ממגוון רחב של פשיעות, ביניהן פריצות לבתים, גניבת רכבים, פשיעה חקלאית ואף תקיפות אחרות כתוצאה מקלות ונוחות הכניסה לישראל דרך הפרצות בגדר.

במהלך הדיון הודה יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ רם בן ברק כי "יש בעיה רצינית בקו התפר ויש לנו בעיה בגדר הביטחונית שהיא פרוצה. מדינת ישראל צריכה לקבל החלטה אסטרטגית שכל כניסה תהיה רק במעבר מורשה. כל כניסה לא מורשת יכולה להסתיים באסון". מפקד מרחב מנשה נצ"מ איתן מנשה הדהים את משתתפי הדיון: "אם אני תופס שב"ח אני לא יכול לעשות נגדו כלום. רק בפעם החמישית אני יכול להגיש נגדו כתב אישום. מציאות ללא גדר או חומה שמאפשרת לכל שב"ח להיכנס מביאה אותנו למצב לא טוב".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.