0%
דיווח

ארה"ב סירבה לבקשת ישראל להקדים קבלת מטוסי תדלוק

ברקע התרגילים המשותפים של צבאות ישראל וארה"ב, ישראל ביקשה להקדים קבלת שני מטוסי תדלוק מטוס ארבעה עליהם סוכם בעסקת הרכש האחרונה, אך ארה"ב סירבה

אלימלך יונה
אין תגובות
ארה"ב סירבה לבקשת ישראל להקדים קבלת מטוסי תדלוק
הדמיה של המטוס בתצורה האמריקנית// קרדיט: חברת בואינג

שר הביטחון בני גנץ המבקר בארה"ב אמר במסיבת עיתונאים שקיים בתחילת השבוע בפלורידה "הנחתי את צה"ל להיערך ולהתכונן לאתגר מבחינה מבצעית".

[elementor-template id="627062"]

בחודשים האחרונים מתקיימים תרגילים משותפים של צבאות ארה"ב וישראל, צבא ארה"ב אף פרסם תרגיל שנערך במפרץ הפרסי, ברקע זה ביקש צה"ל לאחרונה מצבא ארה"ב להקדים קבלת שני מטוסי תדלוק מתוך ארבעה עליהם סוכם בעסקת הרכש האחרונה, לטובת המוכנות מול איראן, אך האמריקנים הגיבו בתשובה שלילית, כך חושף יוסי יהושוע ב'ידיעות'.

[elementor-template id="358785"][elementor-template id="494624"]

כזכור, משרד הביטחון הודיע כי רכש מארה"ב ארבעה מטוסי תדלוק מסוג KC -46 של חברת 'בואינג' שיחליפו את מטוסי יסעור הישנים, המטוסים החדשים מגיעים לטווח העולה על 11 אלף ק"מ.

[elementor-template id="494623"]

המטוסים מסוגלים לשהות באוויר 11-12 שעות. מטוס דוגמת זה יכול לפתוח ארגז מתדלקים בים התיכון, או בכל מקום אחר, ולתדלק עשרות מטוסי קרב דרך "פוד" התדלוק שלו, שרק בפיתוח שלו הושקעו מיליארדי דולרים. המתדלק של חברת בואינג מבוסס על מטוס נוסעים 767 ותא הטייס על דרימליינר 787. מטוסים אלה חשובים למשימת תקיפה באיראן. הם אמורים להגיע בעוד ארבע שנים לפחות ולהחליף מטוסים ישנים בני 50 שנה. 

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture