0%
עד סוף 2022

יש כפל קצבאות: ליברמן אישר הארכה למדיניות ל"אי-קיזוז קצבה מזכאים"

שר האוצר הודיע על הארכתו של תשלום כפל הקצבאות עד סוף 2022 ולמרות העלאת המיסים הפוגעים בעיקר בעניים, הצהיר ליברמן: ״מחויבים להעניק ודאות לאוכלוסיות המוחלשות״

חזקי ליפשיץ
אין תגובות
יש כפל קצבאות: ליברמן אישר הארכה למדיניות ל"אי-קיזוז קצבה מזכאים"
הכניסה לביטוח הלאומי צילום: Nati Shohat/Flash90

שר האוצר, אביגדור ליברמן, החליט היום (רביעי) על הארכת הוראת השעה לאי-קיזוז קצבת אבטלה מהזכאים במקביל לקצבאות אחרות של הביטוח הלאומי – קצבת אזרח ותיק, נכות, הבטחת הכנסה או מזונות.

משמעות הצעד היא שמובטלים במהלך שנת 2022, שיהיו זכאים לקצבת אבטלה במקביל לקצבת אזרח ותיק, נכות, הבטחת הכנסה או מזונות, ימשיכו לקבל קצבאות אלה בנוסף לקצבת האבטלה, בדומה למצב בשנתיים האחרונות. בכך תימנע הפגיעה באוכלוסיות אלה שצפויות היו לאבד חלק ניכר מהכנסותיהם לולא הארכת הוראת השעה.

שר האוצר, אביגדור ליברמן: "ההחלטה להמשיך במתן כפל קצבאות היא חלק משורת צעדים שבמרכזה עומדת הוודאות שאנחנו מחוייבים להעניק לאוכלוסיות המוחלשות במדינת ישראל, ליברמן אמר את הדברים תוך שנה שבה העביר תקציב שפוגע בעיקר בחלשים.

אני מודה ליו"ר ועדת עבודה ורווחה, אפרת רייטן, על שיתוף פעולה מלא בקידום היוזמה החשובה הזו, נמשיך להעניק סיוע ולמנוע פגיעה באותן אוכלסיות מתוך אחריות מלאה, הבנת המציאות המורכבת בימים אלו ושמירה על שגרת 'חיים לצד קורונה'".

34 הארגונים החברתיים, השותפים ב״מטה לקידום תעסוקתי״, בירכו על החלטת שר האוצר. לדברי טלי ניר, מנכ"לית עמותת 121, המובילה את המטה: ״העיוות ההיסטורי שפוגע דווקא במפוטרים המוחלשים ביותר חייב להימחק באופן קבוע מספר החוקים. אחרי ששכנענו את הממשלה הקודמת וכעת גם את הממשלה החדשה שמפוטרים מקבלי קצבאות קיום זכאים לדמי אבטלה מלאים, הגיעה השעה לתקן את החקיקה באופן קבוע. דמי האבטלה הם רשת הביטחון שצריכה לשמש את כל המפוטרים באשר הם, ולמנוע מצב שבו יתדרדרו לעוני״.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture