אנחנו עדייו לובשים שכבות ביגוד חורף אבל בחצי הכדור הדרומי זה סוף עונת המנגו, ולפי הדיווחים תוכים אדומי כנף מנצלים עד תום את הפירות הכתומים האחרונים הזמינים, גם אם הם קצת בשלים מדי. . הבעיה היא שהמנגו עשיר במיוחד בסוכר, ויכול לייצר רמות גבוהות יחסית של אלכוהול תוך כדי תסיסה. בני אדם לא צורכים את הפירות שהגיעו לנקודת תסיסה מסוימת כי יש להם מרקם עיסתי וטעם שכבר לא טעים. אבל עבור התוכים, מנגו הוא מנגו, גם אם רמת האתנול בו צפויה לגרום להם לשיכרות.
"ברגע שהפירות יבשילו, השלב הבא יהיה תסיסה שבה הסוכרים יעברו את המסלול להפוך לאלכוהול ותהליך זה הופך את תרכובות הארומה לנדיפות שמושכות את הציפורים ובעלי חיים אחרים", מסביר פרופסור לביולוגיה באוניברסיטת מערב אוסטרליה.
פול מרפי, וטרינר בבית החולים הווטרינרי ברום, בעיירה ברום, אמר לכתבים כי כחצי תריסר תוכים אדומי כנפיים "קצוצים" הובאו במהלך הימים האחרונים. אלה היו בני המזל, שכן על פי הדיווחים רבים אחרים מתו לפני שניתן היה לחלץ אותם, או טסו לתוך מכשולים קשים, נדרסו על ידי מכוניות, או היו שיכורים מכדי לברוח מטורפים.
ככל הנראה, לא האלכוהול עצמו הורג את הציפורים, אלא התנהגות בגילופין שהוא גורם. דווח על תוכים עפים לתוך חלונות, או מסתובבים ללא מטרה, מבלי לחשוש מחתולים וטורפים אחרים.