0%
סריקות במרחב

דיווח ראשוני: מחבל ניסה לבצע פיגוע בצומת גיתי ונוטרל

לפני זמן קצר התקבל דיווח על ניסיון פיגוע דקירה סמוך לצומת גיתי אבישר שבמרחב החטיבה המרחבית אפרים. המחבל נוטרל

אלימלך יונה
תגובה אחת
דיווח ראשוני: מחבל ניסה לבצע פיגוע בצומת גיתי ונוטרל

מחבל הגיע הבוקר (שישי) לצומת גיתי אבישר שבמרחב החטיבה המרחבית אפרים וניסה לדקור ולרצוח חיילים במקום, הכוחות ירו לעברו ונטרלו אותו, אין נפגעים בקרב כוחות הביטחון.

המחבל פונה באמבולנס טיפול נמרץ לבית החולים 'בלינסון' עם פגיעת ירי בבטן כשמצבו מוגדר אנוש.

עפ"י הדיווחים מהמקום, המחבל הגיע עם רכב לבן שנסע מהמקום לכיוון מערב, ברכב היו שני חשודים שברחו, כוחות סורקים במרחב לאיתור הרכב שהוביל את המחבל.

ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן מסר בתגובה לניסיון הפיגוע בשומרון: "שוחחתי עם מח"ט אפרים אל"מ מורדי וויס. הודיתי לו ובאמצעותו לכל חיילי חטיבת אפרים היקרים, שפעלו כפי שמצופה מהם: חתרו למגע, ומנעו אירוע עם נפגעים רבים חס וחלילה. חיילי צה"ל הם הגיבורים של עם ישראל כולו וההתיישבות בשומרון, בכל העם מחבקים אותם ומחזקים אותם".

דגן תקף את הממשלה ואמר: "ממשלת ישראל למרבה הצער פוגעת בהרתעה, ומאבדת את ההרתעה פעם אחר פעם, אנחנו רואים את זה בניסיונות פיגועים בפיגועים קשים, שוב ושוב. אני קורא לממשלת ישראל להתעשת, וללמוד מחיילי צהל איך נלחמים בטרור. עם הטרור לא עושים משא ומתן, את הטרור לא מחבקים. את הטרור מנצחים, ובטרור נלחמים ומדבירים אותו. אנחנו נהיה חזקים, ההתיישבות בשומרון יחד עם צהל יחד עם כל עם ישראל, נתגבר על הטרור ונבנה את הארץ".

יוסי דגן
ראש מועצת שומרון יוסי דגן מברך את הלוחמים בזירת הפיגוע// צילום: מועצה אזורית שומרון

יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר מסר בתגובה לפיגוע: "המדיניות הרופסת והחלשה של הממשלה ששר הביטחון מארח בלבביות את המחבל מחמוד עבאס, גורמת לטרוריסטים להבין את המסר שישראל חלשה ולהרים את הראש. אתמול הם ירו ופצעו אזרח בגדר המערכת, והיום ניסיון פיגוע דקירה. הממשלה מאבדת את הריבונות וההרתעה, לכן היא אסון לביטחון המדינה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.