המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד מאיר לוין, העביר חוות דעת למשרד הביטחון שעוסקת בשאלת הסמכות להורות על סגירת תחנת גלי צה"ל.
במסגרת חוות הדעת הובהר, כי דרך המלך לסגירת התחנה היא בחקיקה ראשית של הכנסת. זאת, נוכח מרכזיות התחנה, הפגיעה בריבוי הבמות ומגוון הדעות ופגיעה מסוימת בזכות לחופש הביטוי.
היועמ"ש קבע כי "אמנם סגירת התחנה שלא על דרך חקיקה ראשית מעוררת קשיים משפטיים ממשיים, אך אלה אינם עולים כדי מניעה משפטית, בשים לב לתשתית הנורמטיבית הקיימת ולאופי הפגיעה בחופש הביטוי ועוצמתה המוגבלת".
יחד עם זאת נכתב בחוות הדעת כי אם הדרג המדיני יבחר לקדם את סגירת התחנה, הרי שמהלך זה טעון, לכל הפחות, החלטת ממשלה. "זאת לאור אופן הקמת התחנה ומשמעויות הסגירה. מכאן, שאין די בהחלטת הרמטכ"ל באישור שר הביטחון בלבד כדי להביא לסגירת גלי צה״ל", קבע המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
עיתונאי הוותיק של "ידיעות אחרונות", נחום ברנע, העריך ביום שישי האחרון שגלי צה"ל תמשיך לפעול במתכונתה הנוכחית עוד זמן רב. ברנע כתב כי "גנץ וכוכבי החליטו לפטור את הצבא מהאחריות לתחנת הרדיו. הערבוב בין צבא לרדיו לא טוב לצה"ל ולא טוב לתקשורת: הדבר הזה מוסכם היום על כל מי שעוסק בנושא, חוץ מכמה פוליטיקאים, משולי השמאל ומשולי הימין.
"התחנה איננה 'הבית של החיילים', כפי שמבטיחה הסיסמה הקודמת שלה ואיננה 'שבעים שנה של שידור ציבורי', כפי שמכתיבה הסיסמה החדשה. אפילו התאריך לא נכון".
ברנע מזכיר כי היה בעד אזרוח התחנה לפני ארבעים שנה, כשגלי צה"ל הייתה "חיית המחמד של השמאל התל־אביבי". דעתו לא השתנתה גם היום, כותב ברנע, "כאשר על השידורים השתלט בריון, איש המחנה הביביסטי. יש די תחנות מסחריות שמשדרות צעקות מימין ומשמאל. אין צורך לעשות זאת על חשבון תקציב הביטחון ובמעורבות של חיילים.
"גנץ וכוכבי, שהבטיחו לאזרח את התחנה או לסגור אותה, גילו שידם קצרה. בימים הקרובים ייצא מכרז למפקד/ת קבוע/ה לתחנה. גנץ וכוכבי טוענים שזה לא משנה: ההחלטה שלהם, למכור, למסור או לסגור את התחנה בעינה עומדת.
"הטענה שלהם היא במקרה הטוב משאלת לב, במקרה הרע הונאה עצמית. במלחמה בין צה"ל לגלי צה"ל יש רק מנצחת אחת", כך ברנע.