עו"ד ציון אמיר ב׳קול חי׳ על פרשת ניר חפץ: "זה לא פחות מפצצת אטום. השימוש באמצעות לא לגיטימיים, עלולים להביא כל אדם למסור דברי שקר. זו עדות שהושגה באופן פסול. אימון הציבור במערכת המשפט נפגע ומעורר דאגה. יקח שנות דור לתקן את מה שנהרס".
ביקורת מפתיעה וחריפה באה הבוקר מצידו של עו"ד אלדד יניב, שניהל מאבק עיקש כנגד ראש הממשלה "לפי מה שפורסם ומה שלא פורסם, אלו שיטות של מאפיה, לא של משטרה במדינה מתוקנת… חייבים להסיר את צו איסור הפרסום. הציבור הישראלי חייב לדעת את האמת על החקירה הזו".
עמית סגל הבוקר: האם הפרקליטות ניסתה להסתיר את העדות הדרמטית בתיק חפץ? לאחר הפרסום בחדשות אמש על הפעלת לחצים כבדים ביותר על ניר חפץ מתברר כי ייתכן והעדות שבמוקד הסערה הוסתרה מהסנגורים.
העדות הדרמטית איננה מופיעה בתוכן העניינים שנמסר לפרקליטי החשודים. היא הוחבאה בחומר שכולל אלפי עמודים והקלטות.
אני לא מהקונספרטיבים, אבל היו כאן דברים שלא התרחשו עד היום. הביאו ליועמ״ש תקציר חומרים, אבל כאלה שלא כוללים את הכל״
עוד אמר סגל ״על מי צו איסור הפרסום נועד לשמור? הרי החומרים נמצאים גם אצל הסנגורים, אגב, איפה כתבי המשפט?״
העיתונאי אלי ציפורי: "תיק 4000 הוא תיק תפור שאין בו כלום, לא טובות הנאה ולא סיקור אוהד"
יו"ר האיחוד הלאומי שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' על הפרסומים של עמית סגל: "אציע לממשלה להקים ועדת חקירה חיצונית בלתי תלויה לבירור התנהלות גורמי החקירה
"הפרסומים על חקירת המקורבת לניר חפץ ועל ניסיונות ההסתרה שלהם מורידים את האמון בהתנהלות המשטרה בתיקי נתניהו אל מתחת לאפס.
חקירות מסוג זה, המתנהלות תוך עינוי פיזי ונפשי לנחקרים, מקובלות במשטרים טוטליטאריים אפלים ולא במדינות דמוקרטיות.נסיון ההסתרה השערוריתי, בבהלה ובפאניקה מצד גורמי האכיפה, הופכת את התנהלות הפרקליטות למחשידה וחמורה שבעתיים.
אני דורש מהיועץ המשפטי לממשלה להסיר לאלתר את הסתרת המידע כדי שנוכל לוודא שחקירות ראש הממשלה התנהלו מתוך מגמה לבירור האמת ולא חלילה להפך. אציע לממשלה להקים ועדת חקירה חיצונית בלתי תלויה לבירור התנהלות גורמי החקירה בתיקי ראש הממשלה."
עו״ד יורם שפטל לשרון גל ברדיו גלי ישראל:
״הלחצים ושיטות החקירה הבלתי חוקיות שנעשו כנגד חפץ, אמנם נעשו ע״י חוקרי המשטרה אך בהוראה ישירה וביוזמתו של שי ניצן״
עו"ד אורי קורב, בכיר בפרקליטות לשעבר, לאיילה חסון: "הפרו את צנעת הפרט של ניר חפץ, ועכשיו מוציאים צו איסור פרסום על החקירה, בטענה לשמירה על צנעת הפרט…מי שצריכים לבדוק את החקירות זו המערכת שהורתה עליהם, באמצעות המחלקה לחקירות שוטרים".