0%
מתיחות דיפלומטית

שגריר אוקראינה בישראל נגד שר החוץ לפיד

שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורינצ"וק תקף את שר החוץ איר לפיד 'מזעזע מההתבטאות האחרונה שלו' את הדברים אמר שר החוץ לפיד בהקשר למתיחות בין רוסיה לאוקראינה

איצלה כץ
אין תגובות
נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי// צילום: אתר רישמי

אתמול התראיין שר החוץ יאיר לפיד לתקשורת זרה והעריך כי לא תפרוץ מלחמה בזמן הקרוב בין רוסיה לאוקראינה.

השגריר האוקראיני הגיב היום לדברי שר החוץ יאיר לפיד בזעם וכתב "אני מזועזע מההתבטאות האחרונה של שר החוץ בנוגע להסתכלות שלו על הסכסוך האוקראיני רוסי, מדובר במלחמה שרוסיה מנהלת מולנו כבר שמונה שנים".

השגריר אף הוסיף שבניגוד לדברי יאיר לפיד מה שקורה כעת בין המדינות זו מלחמה לכל דבר: "אני רוצה להזכיר לשר החוץ לפיד כי זה אינו סכסוך אלא מלחמה ממש שרוסיה מנהלת נגד אוקראינה וחבל שמר לפיד לא שם לב למלחמה הזאת בשמונה השנים האחרונות".

יאיר לפיד // צילום: פלאש 90

"חבל שלפיד מתעלם מאמירות של בעלות בריתה של ישראל שמצהירות שיש סיכוי גבוה לפלישה רוסית לאוקראינה בעוד שהוא מעדיף לאמץ את התעמולה הרוסית" הוסיף השגריר.

עוד הוסיף ותקף: "אני מציע שלפיד לא רק ירים טלפון לשר החוץ הרוסי כפי שאמר בראיון אלא גם אלינו ומציע לחברינו הישראלים להיענות להזמנתו ולבוא לאוקראינה ולהביע תמיכה כמו שעשו מדינות רבות אחרות".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.