0%
הציג הוכחות

גנץ חשף: אירן חימשה את ונצואלה בנשק מתקדם

גנץ הציג בנאום שנשא הוכחות לכך שאירן מסייעת למדינות תומכות טרור ולארגוני טרור בסביבתם - לא רק במזרח התיכון, הוא חשף הוכחות שאירן העבירה לוונצואלה ידע לייצור כטב"מים מתקדמים בשטחה

מערכת המחדש
אין תגובות
שר הביטחון בני גנץ בביקור בבסיס חיל הים האמריקני בבחריין | צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון.

בנאום שנשא בפני ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים בארה"ב חשף שר הביטחון בני גנץ שאירן מסייעת לוונצואלה באמצעות חימוש מתקדם ומדויק.

גנץ חשף במהלך נאומו תמונות המוכיחות שאירן העבירה לוונצואלה ידע לייצור כטב"מים מתקדמים בשטחה ואמר כי אירן מעבירה לוונצואלה חימושים מתקדמים עבור כטב"מים. "התוקפנות של אירן לא משפיעה רק על האזור", הסביר גנץ והציג תמונה ובה "דגם של הכטב"מ המתקדם מתוצרת אירן, המוג'האר 6, שמוצג על ידי נשיא ונצואלה".

"בנוסף לפיתוח כטב"מים אירנים באמצעות ידע אירני בוונצואלה, ההערכות שלנו מצביעות שחימוש מתקדם ומדויק המותאם למוג'האר 6 ודגמי כטב"מים נוספים, נשלח מאירן לוונצואלה בתקופה האחרונה", אמר גנץ, "בפגישותיי עם שותפים רבים מרחבי העולם, כולל מאפריקה ואמריקה, הם מביעים בפניי דאגה בשל תמיכת אירן במדינות תומכות טרור ובארגוני טרור בסביבתם. האיום האירני מוכיח פעם אחר פעם שהוא אתגר עולמי, אזורי וגם ישראלי".

"אם יהיה הסכם גרעין בין אירן למעצמות, הוא לא סוף פסוק אלא תחילת הדרך לפעולות שעלינו לנקוט בהן. כך למשל – יש להמשיך לחקור את התיקים הפתוחים של סבא"א, לעצור את פיתוח הטילים הבליסטיים האירנים שיכולים לשאת ראשי נפץ גרעיניים, ולהתמודד עם תוקף ההסכם ומה שקורה אחריו". 

"אין ספק שהאכיפה והפיקוח של סבא"א קריטית – אך היא אינה מספיקה", הוסיף גנץ, "גם אם ייחתם הסכם, צריך להכין יכולות התקפיות וחבילת סנקציות משמעותיות למקרה שאירן תפר אותו במוקדם או במאוחר".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.