0%
לקראת הסכם חדש?

ארה"ב: "התקדמות משמעותית בשיחות הגרעין עם איראן"

מחלקת המדינה האמריקנית מסרה הלילה כי ישנה התקדמות משמועתית בשיחות הגרעין בווינה בין המעצמות לאיראן, עדיין ישנם מספר סוגיות קשות שטרם נפתרו ועדיין נמצאים במחלקות בין הצדדים

אלימלך יונה
אין תגובות
פיצוץ גרעיני (ויקיפדיה)

מחלקת המדינה של ארצות הברית מסרה הלילה (שישי) כי ישנה התקדמות משמעותית בשיחות עם איראן בווינה והמעצמות קרובות להשגת הסכם גרעין חדש עם איראן.

דוברת מחלקת המדינה, ג'לינה פורטר אמרה בתדרוך שמסרה כי ישנן מספר סוגיות קשות שטרם נפתרו שעדיין נמצאות במחלוקת בין הצדדים, לדבריה – עד שהסוגיות לא ייפתרו, אי אפשר יהיה להשיג הסכם.

אתמול מסרה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) כי איראן הכפילה את כמות האורניום המועשר ברמה של 60%. הסוכנות מסרה כי בידי טהרן 33 ק"ג של אורניום ברמה זו, בנובמבר האחרון היו בידיה רק 17 ק"ג.

ברקע השיחות, ראש הממשלה, נפתלי בנט, שוחח אמש עם יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי, ערב נסיעתו של האחרון לטהרן.

בשיחתם, הדגיש ראש הממשלה את עמדותיה של ישראל ביחס לשיחות הגרעין בווינה, וכן ביחס לתיקים הפתוחים בסבא"א העוסקים בתכנית הנשק האיראנית.

עוד הדגיש רה"מ את ציפייתה של ישראל כי סבא"א תקפיד לפעול כגוף פיקוח מקצועי ונטול פניות. השניים סיכמו להישאר בקשר שוטף.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.