0%
חשש מהתפרצות נרחבת

למרות החשד שחלתה: הילדה המשיכה להגיע לגן

הילדה בת ה-4 המשיכה להגיע לגן הילדים למרות החשד שנדבקה בנגיף הפוליו הנדיר, במשרד הבריאות החלו בחקירה אפדמיולוגית ובודקים כמה מהילדים בגן מחוסנים נגד הנגיף

אלימלך יונה
אין תגובות
אילוסטרציה. גן ילדים // צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90

גילוי מקרה הפוליו בירושלים: במשרד הבריאות העלו אתמול (שלישי) חשש שילדים נוספים מאותו גן של הילדה שחלתה בנגיף הפוליו נדבקו אף הם, עפ"י הדיווח ב'כאן', הילדה הוסיפה להגיע לגן אל אף החשד שנדבקה בנגיף.

עפ"י הדיווח, במשרד הבריאות החלו בחקירה אפדמיולוגית וביקשו מהנהלת המוסד החינוכי מידע כמה ילדים מחוסנים וכמה לא, אבל הנהלת הגן ביקשה אישור מהרבנים כדי לתת את המידע למשרד הבריאות, וכרגע מחכים לאישור הרבנים.

במשרד הבריאות מתחילים בדיקות בגן כדי לברר אם יש חולים נוספים. ההערכה היא כי יש חולים רבים נוספים בירושלים באזורים בהם רק מעטים מתחסנים, ולכן מתחילים בעיר סקר רפואי לבירור היקף התחלואה, אם יתברר כי התחלואה גבוהה ישקלו במשרד הבריאות לאת במבצע חיסון מנת דחף של פוליו לילדים בירושלים.

An illustration picture of the polio medication in a Children's Medical Center in Neve Yaakov, Jerusalem, 10 September 2013. Polio virus has been found in Jerusalem’s sewers for the first time since Israel eliminated the disease, the nation’s Heath Ministry announced on Monday. No children are known to have been paralyzed by the disease. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** ôåìéå çéñåï îùøã áøéàåú úøåôä áøéàåú á÷áå÷ çéñåï éìã

הילדה בת ה-4 שנדבקה מאושפזת כעת בבית החולים 'הדסה עין כרם' בירושלים, פרופ׳ שמעון רייף, מנהל מחלקת הילדים בהדסה סיפר אתמול על גילוי המקרה הנדיר: "החשד הראשוני התעורר עקב תסמינים נוירולוגים שזיהו רופאי הילדים, דוגמת חולשה של ממש בשרירי הרגליים ותסמינים נוספים, יחד עם בדיקה שאישרה כי הילדה לא חוסנה למחלה. בדיקות שנערכו במעורבות נוירולוג ילדים איששו כי מדובר בפוליו".

הפרופ' סיפר כי הילדה טופלה בבית החולים לאורך שבוע, ועם הטבה במצבה הועברה להמשך טיפול שיקומי עקב פגיעה בשריריה, תופעה מוכרת בקרב חולי פוליו.

מנהל מחלקת הילדים אמר לסיום: "אני מדגיש בפני ההורים כי הדרך להמנע מהדבקות במחלה קשה זו היא על ידי חיסון בלבד, ובעיקר אם נוצרת התעוררות מחודשת בהדבקה בקרב האוכלוסיה. עברנו שנתיים טרופות סביב מחלת הקורונה אך ישנן מחלות אחרות עם השלכות מרחיקות לכת ויש לעשות כל שניתן על מנת להמנע מהן".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.