0%
הישראלים מעדיפים בשר

עלייה של 65% בצריכה לעומת העשור הקודם

למרות הטענות לטבעונות צמחונות שפורחת בישראל, מסתבר, שדווקא צורכים כאן יותר בשר. בשנת 2021 צריכת הבשר בישראל הגיעה לכ־182 אלף טון, עלייה של 65% לעומת העשור הקודם. כך עולה מניתוח שוק בשר הבקר בישראל, שערכה מחלקת המחקר של משרד חקלאות ופורסם ב'ידיעות אחרונות'

איצלה כץ
אין תגובות
עלייה של 65% בצריכה לעומת העשור הקודם
בשר כשר על הגריל (אילוסטרציה) // Anat Hermony/FLASH90

לפי נתוני ה־OECD, ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר (בקר), רק מקום אחד אחרי ברזיל, ענקית תעשיית יצוא הבקר. במקום הראשון ניצבת ארגנטינה עם צריכת בשר לנפש של 36 ק"ג לשנה, ואחריה ארה"ב עם צריכה של 26 ק"ג בשר לנפש.

את הבשר הטרי שנצרך בישראל ניתן לחלק לשלוש קטגוריות: בשר טרי שנשחט בישראל ־ 40%, בשר מצונן מיבוא ־ 14% ובשר קפוא מיבוא ־ 46% (שני האחרונים מגיעים לישראל לאחר שחיטה בחו"ל).

לבשר הטרי שנשחט בישראל שלושה מקורות: עגלים שיובאו לישראל המגיעים מאירופה ומאוסטרליה ועגלים ופרות מרפת החלב ומיעוטו מגיע ממרעה.

המסקנה העיקרית בדוח היא כי בשני העשורים האחרונים חלה עלייה קבועה ומתמדת בצריכת בשר הבקר בישראל. העלייה הביאה את הישראלים לפסגת הענף.

בשנת 2021 עמדה צריכת הבשר לנפש בישראל על 19.6 ק"ג לשנה, גידול של 50%, ביחס לשנת 2015. בשנת 2021 ,צריכת הבשר לנפש במדינות ה־OECD עמדה על 14.4 ק"ג בשנה, כ־5 ק"ג פחות מהממוצע לנפש בארץ.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.