0%
מבוכה למתן כהנא

רפורמה בגיור? רוב העולים לא מעוניינים • הסקר המלא

רק 5% מהנשאלים ענו כי אינם פונים לתהליך כי הוא קשה מדי. כך עולה מנתוני הסקר החדש שערך ארגון 'עם אחד': "שר הדתות כהנא טועה ומדבר מעל לראשם של יוצאי מדינות חבר העמים", נמסר מארגון

מערכת המחדש
אין תגובות
גיור
מתן כהנא ברקע מודעה נגד גיורים שלא ע"פ הלכה | צילום: פלאש 90

אחת מרפורמות הדגל של שר הדתות, מתן כהנא היא בתחום הגיור, שם לטענתו דרושה מהפכה של ממש. לדבריו, חצי מיליון עולים ובני עולים ממדינות חבר העמים אינם יהודים, ולכן יש צורך להנגיש את בתי הדין לגיור, ולאפשר גם לרבני ערים לגייר.

אלא שסקר חדש שערך ארגון 'עם אחד' שמתפרסם הבוקר לראשונה ב'ישראל היום' ונערך בקרב מאות עולים ובני עולים חושף כי לא רק שהרפורמה אינה מקרבת מספיק את מאות אלפי הלא־יהודים בישראל ליהדות – במובנים מסוימים היא אף מרחיקה אותם.

בסקר, שנערך על ידי מכון מדגם בקרב 508 עולים ובני עולים, שבתוכם כ-21% שאינם יהודים או שלא בטוחים בסטטוס שלהם בעיני הרבנות, עולה כי מתוכם רק 13% מעוניינים לעבור תהליך גיור כלשהו, כשני שלישים מהם ילדי העולים, לעומת 79.6%, שהשיבו כי אינם מעוניינים לעבור את התהליך. 39.3% מהנשאלים השיבו כי אינם מעוניינים לעבור את התהליך מכיוון שהם יהודים, ו-37% השיבו כי אין בכך צורך או שאינם מעוניינים.

למרבה ההפתעה, דווקא הרפורמה גורמת לירידה ברצון להתגייר, ולעלייה מאסיבית באי־הוודאות. רק 12.7% השיבו בחיוב לשאלה אם ישקלו להתגייר בעקבות הרפורמה, לעומת 66.2% שהשיבו בשלילה, ו-21% שהשיבו כי הם לא יודעים. מאלו שהשיבו בשלילה, ענו 56.8% כי הם לא רואים בגיור צורך, או שאינם מעוניינים בכך.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.