0%
בטקס יום הזיכרון

הגר"י הללויה בפני מאות מתלמידיו: "חייבים למחות על הפגיעה בראשון לציון"

לאחר שהראשל"צ הגר"י יוסף הושב בטקס יום הזיכרון בשורה שניה ושמו לא הוזכר אפילו על ידי ראש הממשלה, קורא הגר"י הללויה למחות על הפגיעה בכבוד התורה

איצלה כץ
אין תגובות
הגר"י הללויה בפני מאות מתלמידיו: "חייבים למחות על הפגיעה בראשון לציון"
הרב יוסף הללויה. צילום: באדיבות המצלם

במהלך שיעורו השבועי, הנמסר בפני מאות משתתפים, ביקש הגאון רבי יוסף הללויה למחות על ביזוי תלמידי חכמים והשפלתו של הראשון לציון הגר"י יוסף.

כזכור, בעצרת יום הזיכרון בהר הרצל, בנוכחות סגל א', מארגני הכנס הושיבו את הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הגאון רבי יצחק יוסף בשורה השנייה של הנוכחים, כשלעומת זאת, נשיא המדינה לשעבר, ראש עיריית ירושלים, נשיאת ביהמ"ש העליון ואחרים, יושבים בשורה הראשונה.

מלבד זאת, גם ראש הממשלה נפתלי בנט "שכח" להזכיר את הראשון לציון, הגאון הרב יצחק יוסף, בעת שהזכיר את כל בכירי המדינה, גם כאלו הנחשבים בדרג נמוך יותר מהרב הראשי.

הגר"י הללויה, רב ומו"צ של העיר כפר יונה, הזכיר את מאמרי חז"ל המלמדים על כך שהקב"ה מקפיד על כבוד חכמים, יותר מאשר כבודו של מקום ולאחר מכן ציטט הרב את דברי חז"ל, לפיהם "חרון אף השם יתברך, יורד לעולם כאשר פוגעים בכבוד תלמידי חכמים".

הרב הדגיש בשיעורו את הצורך במחאה על ביזוי הראשון לציון: "מלבד גדולתו בתורה ובמידות, הראשון לציון והרב הראשי לישראל הוא גם האישיות התורנית הגבוהה ביותר מטעם המדינה ומי שמייצג אותה מבחינה רשמית. מזעזע שבעתיים שכולם עוברים לסדר היום כאילו לא אירע דבר ולכן מחובתנו להתריע ולמחות על ביזוי תלמיד חכם, שאם לא כן, חלילה נתפס גם אנו באותו עוון".

הגר"י הללויה סיים את שיעורו בתפילה לרפואת הפצועים בפיגועים האחרונים ולעילוי נשמת הנרצחים.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.