0%
פחות מהצפוי

הארנונה מתייקרת: תעלה ב־1.37%

שיעור הארנונה התעדכן ויעלה ב1.37% - מעט פחות מהעדכון הקודם. כך עדכנו בשלטון המקומי. ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך: "גזירה אחת יותר מידי"

איצלה כץ
אין תגובות
עיריית ראשון לציון /ויקיפדיה

השלטון המקומי הודיע אתמול לגזברי הרשויות המקומיות כי עדכון הארנונה לשנת 2023 יעמוד על 1.37%. מדובר בעלייה מתונה יותר, לאחר שבשנת 2022 עמד שיעור העדכון על 1.92%. עם זאת, הממשלה יכולה להקפיא את ההתייקרות על ידי חתימה על הוראת שעה, כפי שנעשה בעבר. כך פורסם ב'ידיעות אחרונות'.

כידוע, התעריף מתעדכן באופן אוטומטי בתחילת כל שנה ומחושב בחודש מאי, לפי מחצית העלייה של מדד המחירים לצרכן בשנה האחרונה, אשר עמד על 1.98%, בתוספת של מדד השכר הציבורי שירד ב־0.61%.

לדברי עו"ד עדי מוסקוביץ, ממשרד עו"ד מוסקוביץ־אזרואל המתמחה במיסוי מוניציפלי, זו הפעם הראשונה שהארנונה מתייקרת פחות משיעור עליית המדד בתקופה הרלוונטית לחישוב. הסיבה לכך היא שמדד השכר הציבורי ירד באותה תקופה.

רז קינסטליך, ראש עיריית ראשון־לציון, שלח אתמול מכתב לשרי הפנים והאוצר שבו הוא מבקר את העלאת הארנונה. "נוכח גל ההתייקרויות במזון ובנדל"ן, ההתייקרות הצפויה בארנונה היא גזירה אחת יותר מדי", כתב קינסטליך ודרש להקפיא את ההעלאה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture